Flytta dig till innehållet
Hem / Hälsa och livstil / Anledning att fira

Anledning att fira

Den vår som vi länge väntat på, är nu här. Värmen och ljuset har väckt den sovande naturen, som spricker ut i grönt och kallar oss till sig på Hjärtveckan.

Publicerat 24.4.2019
Uppdaterad 19.8.2019
Kuva:Sampsa Sulonen / Suomen Latu

Vintern har lämnats bakom och naturen har än en gång lyckats övervinna den kalla perioden som känts så lång. Med alla sinnen kan vi förnimma det nya liv som vaknar omkring oss. Hur uppmuntrande det känns att i parkerna igen se björkarnas mössöron och sipporna som blommar i skogarna. Sinnet, som gnolar på Den blomstertid nu kommer, fylls med värme. Vi har sommaren och Hjärtveckan framför oss. Nu är det dags att fira.

Fester är alltid delad lycka. De hör till livets värdefulla och efterlängtade glädjestunder, som vi kan ägna åt våra närmaste. Då vi på det här sättet definierar ordet fest, märker vi, att livet är fullt med möjligheter till fest. Den tid som tillbringas tillsammans med familjen eller den odelade uppmärksamhet som ges åt en närstående är i sig festliga tillfällen mitt i vår brådska. Dessa stunder av gemensam tid vill vi under Hjärtveckan förgylla tillsammans med olika slags familjer och med hjärtgemenskapen.

Under Hjärtveckan firar vi förutom motionsfesten Drömmarnas motionsdag den 10.5. också mammornas och mor- och farmödrarnas dag den sista söndagen i maj. Även den Nationella Cyckelveckan infaller samtidigt som Hjärtveckan. Hjärtveckans evenemang runtom i Finland, som omsorgsfullt arrangeras tillsammans med våra samarbetspartners, erbjuder många möjligheter att tillbringa gemensam tid med familjen och fira att sommaren närmar sig, t.ex. i cyklingens eller närutflykternas tecken.

Och eftersom det inte bara finns ett slags familjer, uppmuntrar vi alla familjer att göra Hjärtveckan just sådan som den passar er. Fastän din familj bara skulle bestå av dig själv och ditt husdjur, eller om du vill sammankalla hela släkten från syskon till mor- och farföräldrar och kusiner, kommer Hjärtveckan garanterat att ge dig glada möten och stunder av samvaro.

Nu har vi anledning att fira.

Ha en skön sommar!

Lue seuraavaksi