Hyppää sisältöön
Etusivu / Liikunta / Elämäni eläkevuodet -valmennus sydänyhdistyksissä

Elämäni eläkevuodet -valmennus sydänyhdistyksissä

Elämäni eläkevuodet -valmennus on tarkoitettu juuri eläkkeelle siirtyneille, jotka kaipaavat uutta virtaa eläkevuosiinsa. Valmennuksia järjestävät sydänyhdistykset ja eläkeläisjärjestöt.

Mari Blek-Vehkaluoto, Asiantuntija, elvytys ja riskitekijät
Julkaistu 28.9.2020
Päivitetty 3.1.2022

Sydänyhdistys Elämäni eläkevuodet -valmennuksen järjestäjänä

Eläkkeelle jääminen on merkittävä taitekohta elämässä. Arkirytmi, työyhteisön sosiaalinen ympäristö ja työterveyshuolto häviävät. Toisaalta on enemmän aikaa panostaa omaan hyvinvointiin. Elämäni eläkevuodet -valmennuksen tavoitteena on herättää hyvinvoinnista huolehtimisen kipinä ja liikkumisen ilo.

Elämäni eläkevuodet -valmennus on Ikäinstituutin suunnittelema, kahdeksan kertaa kokoontuva ryhmä. Valmennuksen aikana etsitään ja löydetään tapoja lisätä itselle mieluisaa liikkumista ja keinoja vahvistaa mielen hyvinvointia. Valmennus sisältää kahdeksan 1,5–2 tunnin kokoontumista. Koulutetun valmentajan ohjaamassa ryhmässä jaetaan kokemuksia muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa, tutustutaan erilaisiin liikkumismuotoihin ja kokeillaan käytännössä mieltä ilahduttavia asioita.

Sydänyhdistys voi ottaa Elämäni eläkevuodet -valmennuksen osaksi omaa toimintaansa lähettämällä valmentajaparin maksuttomaan koulutukseen ja tukemalla valmentajia ryhmän käynnistämisessä ja ohjaamisessa. Valmennuksen järjestäminen on sydänyhdistyksille hyvä mahdollisuus saada uusia ihmisiä mukaan toimintaan. Eläkkeelle jäävät etsivät arkeensa uutta mielekästä toimintaa, jota sydänyhdistys voi tarjota.

Valmentajakoulutus ja ryhmän perustaminen

Ryhmän ohjaajana toimimiseen ei vaadita erityistaitoja. Jos olet jo eläkkeellä ja innostunut vetämään yhdessä valmentajaparin kanssa omaa valmennusryhmää, olet sopiva henkilö. Valmentajat käyvät Ikäinstituutin järjestämän koulutuksen, josta saa valmiudet ohjata valmennusryhmää.

Valmentajakoulutuksissa syvennytään valmennuksen tavoitteisiin ja valmentajan toimintaan sekä perehdytään valmennuskertojen teemoihin. Saat vinkkejä liikkeen ja mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen sekä valmentajan oppaan ja valmennusmateriaalit. Ikäinstituutin kouluttajat tukevat vapaaehtoisia ryhmän käynnistämisessä omalla paikkakunnalla.

Keskustele yhdistyksesi kanssa, olisiko eläkevalmennus teidän yhdistyksellenne sopiva toimintamuoto. Sovi koulutukseen ilmoittautumisesta ja Elämäni eläkevuodet -valmennusryhmän perustamisesta oman sydänyhdistyksesi puheenjohtajan kanssa. Sydänyhdistyksen tuki valmennusryhmien järjestämiselle on olennainen.

Kokemuksia valmennusryhmän ohjaamisesta

Lue miten sydänyhdistysten järjestämät eläkevalmennukset ovat käynnistyneet Orivedellä, NurmeksessaAlajärvellä ja Kauhavalla.

Lisätietoa

Elämäni eläkevuodet -valmennus ja -valmentajakoulutus, Ikäinstituutti: Saini Suutari, saini.suutari@ikainstituutti.fi, 040 526 2298

Sydänliiton yhteyshenkilö: Mari Blek-Vehkaluoto, mari.blek-vehkaluoto@sydanliitto.fi, 050 325 5633

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut