Mitä tietoja päivitetään Kilta-järjestelmän kautta
Killasta siirtyy verkkosivuille seuraavat tiedot: Piirien ja yhdistyksien yhteystiedot Työntekijöiden, yhteyshenkilöiden ja luottamushenkilöiden yhteystiedot Tapahtumat Vertaistukihenkilöiden tiedot Piirien ja yhdistyksien yhteystiedot Yhteystiedot päivitetään verkkosivuille Kilta-järjestelmän kautta. Tiedot siirtyvät automaattisesti Killasta yhdistyksen/piirin tiedoista yhteystiedot-välilehdeltä. Yhteystiedoista verkkosivuille päivittyy osoitetiedot, puhelinnumero, matkapuhelinnumero, sähköpostiosoite, verkkosivuosoite ja lisätiedot verkkosivuille kohdan tiedot. Piirien/yhdistyksien työntekijöiden, yhteyshenkilöiden ja luottamushenkilöiden tiedot Työntekijöiden ja […]
Lue artikkeliYleistä Sydänliiton verkkosivuista
Yhdistysten kotisivut Sydänliitto tarjoaa omille jäsenjärjestöilleen sydan.fi-verkkosivut. Verkkosivut ovat toteutettu WordPress-ohjelmalla. Kyseinen tekniikka soveltuu todella hyvin meille, sillä tekniikka tukee sekä mobiililaitteella luettavia että staattisia eli tietokoneelta luettavia verkkosivuja. Kilta-järjestelmä Kotisivuilla on rajapinta jäsenrekisteriin. Tämä tarkoittaa sitä, että osaa kotisivujen tiedoista päivitetään ja ylläpidetään Kilta-järjestelmässä. Näin yhdistyksen julkisten tapahtuma- ja yhteistietietojen pitäminen ajantasaisina on mahdollisimman […]
Lue artikkeli17 maaliskuun, 2021
Yhdistyksen ruokatoiminnan kehittäminen työkalun avulla
Tässä kuvattu yhdistyksen ruokatoiminnan tilannearvio on eräänlainen itsearviointityökalu. Sitä on helppo käyttää ja se huokuttelee yhdistyksen hallitusta ja ruokatoiminnan puuhaihmisiä yhteen mukavan keskustelun ääreen. Se ei aseta yhdistyksen ruokatoiminnalle tai -toimijoille vaatimuksia vaan antaa toimijoille tilannekuvan siitä, mitä yhdistyksessä jo tehdään ruoka- ja ravitsemusasioiden parissa. Samalla se tuo esiin mahdollisuuksia, joihin yhdistys voi halutessaan tarttua. […]
Lue artikkeli5 maaliskuun, 2021
Terveysmittaukset 2020 numeroina
Ketä terveysmittauksissamme kävi? Terveysmittaustapahtumia järjestettiin yhteensä noin 280, joissa kävijöitä oli yhteensä vajaa 5 000. Heistä 68 % oli naisia ja 32 % miehiä. Yhä suurempi osa oli yli 60-vuotiaita. Miten tavoittaisimme paremmin nuoria aikuisia, jotka hyötyisivät mittauksista eniten? Eniten mitattiin kolesteroliarvoja, yhteensä 3 518 kpl. Verensokerimittauksia tehtiin 1 962, muita mittauksia (esim. Hb, […]
Lue artikkeli12 helmikuun, 2021
Ruokatoiminnan periaatteet
Sydänliiton toiminnan arvot näkyvät myös käytännön ruoka- ja ravitsemustoiminnassa. 1. Kunnioitamme kaikkia ihmisiä Toimimme kunnioittamalla ihmisten yksityisyyttä ja heidän omia arvojaan Kuuntelemme ja kannustamme Emme viesti syyllistämällä tai tuputtamalla 2. Olemme luotettavia Toimintamme ja viestimme pohjautuu tutkittuun tietoon ja ravitsemussuosituksiin Ohjaamme tarvittaessa oikean tiedon lähteille Viestimme avoimesti 3. Toimimme tavoitteellisesti ja rohkeasti Tavoitteenamme on ihmisten […]
Lue artikkeli8 joulukuun, 2020
Ajankohtaista ruokatoiminnasta joulukuu 2020
Ensimmäiset ruokatreffit Tampereella Tampereelle kokoontui 11 innostunutta yhdistysten ruokatoiminnan kehittämisestä kiinnostunutta aktiivia 17.10.2020 eri puolilta Suomea. Päivän aluksi loimme yhdessä ruokatoiminnalle periaatteet, jotka löytyvät myös lyhyenä koosteena. Jaoimme runsaasti hyviksi havaittuja toimintaideoita ja kokemuksia sekä kokeilimme käytännössä paria ideakorttien tehtävää. Jopa päivän ruokatarjoilut antoivat uusia ideoita yhdistysten tarjoilujen toteutukseen. Keskustelu oli ihanan innostunutta ja idearikasta. […]
Lue artikkeliSisällön suunnittelu
Koulutuksen nimi Napakka koulutuksen sisältöä kuvaava nimi. Kohderyhmää ei mainita otsikossa. Tarkoitus Koulutuksen tarkoitus määritetään eli miksi ja millaisiin osaamistarpeisiin koulutus järjestetään. Tarkoitus näkyy esitteessä. Osaamistavoitteet Koulutuksen rakentajat määrittävät koulutuksen osaamistavoitteet osallistujan näkökulmasta. Osaamistavoitteet kuvaavat sitä osaamista, jonka osallistuja voi koulutuksen avulla tai sen aikana saavuttaa. Osaamistavoitteet kuvataan konkreettisesti, mitä osallistuja osaa tehdä koulutuksen jälkeen. […]
Lue artikkeli6 marraskuun, 2020