Yhdistyksen ruokatoiminnan kehittäminen työkalun avulla
Tässä kuvattu yhdistyksen ruokatoiminnan tilannearvio on eräänlainen itsearviointityökalu. Sitä on helppo käyttää ja se huokuttelee yhdistyksen hallitusta ja ruokatoiminnan puuhaihmisiä yhteen mukavan keskustelun ääreen. Se ei aseta yhdistyksen ruokatoiminnalle tai -toimijoille vaatimuksia vaan antaa toimijoille tilannekuvan siitä, mitä yhdistyksessä jo tehdään ruoka- ja ravitsemusasioiden parissa. Samalla se tuo esiin mahdollisuuksia, joihin yhdistys voi halutessaan tarttua. […]
Lue artikkeli5 maaliskuun, 2021
Terveysmittaukset 2020 numeroina
Ketä terveysmittauksissamme kävi? Terveysmittaustapahtumia järjestettiin yhteensä noin 280, joissa kävijöitä oli yhteensä vajaa 5 000. Heistä 68 % oli naisia ja 32 % miehiä. Yhä suurempi osa oli yli 60-vuotiaita. Miten tavoittaisimme paremmin nuoria aikuisia, jotka hyötyisivät mittauksista eniten? Eniten mitattiin kolesteroliarvoja, yhteensä 3 518 kpl. Verensokerimittauksia tehtiin 1 962, muita mittauksia (esim. Hb, […]
Lue artikkeli12 helmikuun, 2021
Ruokatoiminnan periaatteet
Sydänliiton toiminnan arvot näkyvät myös käytännön ruoka- ja ravitsemustoiminnassa. 1. Kunnioitamme kaikkia ihmisiä Toimimme kunnioittamalla ihmisten yksityisyyttä ja heidän omia arvojaan Kuuntelemme ja kannustamme Emme viesti syyllistämällä tai tuputtamalla 2. Olemme luotettavia Toimintamme ja viestimme pohjautuu tutkittuun tietoon ja ravitsemussuosituksiin Ohjaamme tarvittaessa oikean tiedon lähteille Viestimme avoimesti 3. Toimimme tavoitteellisesti ja rohkeasti Tavoitteenamme on ihmisten […]
Lue artikkeli8 joulukuun, 2020
Ajankohtaista ruokatoiminnasta joulukuu 2020
Ensimmäiset ruokatreffit Tampereella Tampereelle kokoontui 11 innostunutta yhdistysten ruokatoiminnan kehittämisestä kiinnostunutta aktiivia 17.10.2020 eri puolilta Suomea. Päivän aluksi loimme yhdessä ruokatoiminnalle periaatteet, jotka löytyvät myös lyhyenä koosteena. Jaoimme runsaasti hyviksi havaittuja toimintaideoita ja kokemuksia sekä kokeilimme käytännössä paria ideakorttien tehtävää. Jopa päivän ruokatarjoilut antoivat uusia ideoita yhdistysten tarjoilujen toteutukseen. Keskustelu oli ihanan innostunutta ja idearikasta. […]
Lue artikkeliSisällön suunnittelu
Koulutuksen nimi Napakka koulutuksen sisältöä kuvaava nimi. Kohderyhmää ei mainita otsikossa. Tarkoitus Koulutuksen tarkoitus määritetään eli miksi ja millaisiin osaamistarpeisiin koulutus järjestetään. Tarkoitus näkyy esitteessä. Osaamistavoitteet Koulutuksen rakentajat määrittävät koulutuksen osaamistavoitteet osallistujan näkökulmasta. Osaamistavoitteet kuvaavat sitä osaamista, jonka osallistuja voi koulutuksen avulla tai sen aikana saavuttaa. Osaamistavoitteet kuvataan konkreettisesti, mitä osallistuja osaa tehdä koulutuksen jälkeen. […]
Lue artikkeli6 marraskuun, 2020
Talousarvio
Yhdistyksen talousarvio on yhdistyksen hallituksen valmisteleva ja yhdistyksen kokouksen hyväksymä asiakirja, jossa arvioidaan 12 kuukauden mittaisen tilikauden aikana saatavat erilaiset tulot ja toimintaan ja hallintoon kuluvat menot. Jokaista toimintavuotta varten on laadittava talousarvio. Talousarvio on yhdistyksen toimintasuunnitelma rahaksi muutettua, eli se laaditaan rinnan toimintasuunnitelman kanssa. Perusideana on pyrkiä arvioimaan mahdollisimman tarkasti tulevan tilikauden tulot ja […]
Lue artikkeli4 marraskuun, 2020
Esite
Toteutustapa Kouluttaja(t) Kesto Paikka/tila lähikoulutuksessa Osallistujamaksu/maksuton Matkakuluista sopiminen (osallistuja sopii yhdistyksen kanssa Ilmoittautuminen (tietosuoja) Esitepohja – sisältää kutsun ja ohjelman Tervetuloakirje (mm. saapumisohje, kouluttajien tiedot, ohjelma, peruuttaminen)
Lue artikkeli26 lokakuun, 2020