Ruoka-aiheisia toimintavinkkejä ryhmiin ja kerhoihin
Ruoka- ja ravitsemusasioita voi käsitellä sydänkerhoissa ja erilaisten ryhmien tapaamisissa. Tästä löydät vinkkejä ja ideoita itsenäisesti, pienryhmissä tai ryhmänä tehtäviin harjoituksiin. Vinkeissä on seikkaperäiset ohjeet toteutuksesta ja tarvittavista välineistä. Ryhmät ja kerhot voivat myös hyödyntää erilaisia video- ja kuvamateriaaleja. Niiden avulla voidaan johdatella käsiteltävään asiaan ja keskustella sen pohjalta omista ruokavalinnoista. Ryhmätehtävät Ruoanvalmistusta yhdessä UUSI […]
Lue artikkeliAineistoa ruokaviestintään
Oheisia videoita, kuvia, diasarjoja ja fakta-artikkeleita voi hyödyntää yhdistysten kerhotapaamisissa, ryhmissä, erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Osan materiaalista voi tulostaa esimerkiksi näyttelyihin. Artikkelilinkit ovat taustatukena tarvittaessa ravitsemusaiheista keskusteltaessa. Kuvamateriaaleja Diasarja Voimaa ja terveyttä ravinnosta (pdf) sopii erityisesti yli 60-vuotiaille terveyttä edistävän ravitsemuksen perusluennoksi. Kuvia ruoasta ja ravitsemuksesta (pdf) sisältää havainnollisia kuvia rasvan laadusta, suolasta, kuidusta ja […]
Lue artikkeliMonipuolista toimintaa sydänyhdistyksissä
Sydänyhdistysten toiminnan tarkoitus on terveiden, sydän- ja verisuonitautien riskiryhmiin kuuluvien sekä sairastuneiden fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin lisääminen. Se edistää terveyttä siten, että sydän- ja verisuonitaudit vähenevät. Yhdistys toimii sydänterveyden vaikuttajana ja edunvalvojana. Koko Sydänliiton toimintaa ohjaavat sen arvot: Ihmisen kunnioittaminen Asiantuntemus Luotettavuus Rohkeus Tavoitteellisuus Syvänliitto käynnistää jälleen laajan arvokeskustelun jäsenjärjestöjen kanssa 70-vuotisjuhlavuotena 2025. Suurin […]
Lue artikkeliSydänyhdistyksen ruokavastaavan tehtävänkuva
Toiminnan periaatteet Toiminnan sisältö ja viestit perustuvat Sydänliiton ravitsemussuosituksiin. Se lisää ymmärrystä terveellisestä syömisestä ja tukee sallivaa suhdetta syömiseen. Toiminta on mukavaa yhdessäoloa ruoan parissa. Tehtävän tavoite Ruokavastaava koordinoi oman sydänyhdistyksensä ruokatoimintaa ja edistää sen elinvoimaisuutta osana yhdistyksen toimintaa. Koordinointi voi olla muun muassa ideointia, suunnittelua, toiminnan toteuttamista ja tiedottamista. Ruokavastaavan ydintehtävät huolehtii, että hänet […]
Lue artikkeliRuokavastaavatoiminta yhdistyksessä
Sydänyhdistyksistä tulleiden toiveiden pohjalta Sydänliitossa on yhdessä yhdistysten ja piirien edustajien kanssa laadittu ruokavastaavan tehtävänkuva. Ruokavastaavatoiminnan tavoitteena on vahvistaa terveellisen ruuan näkyvyyttä yhdistysten kaikessa tekemisessä. Ruokavastaavatoiminnan periaatteita Tehtävässä toimivat ovat kiinnostuneita ruokatoiminnasta ja sen järjestämisestä ja kehittämisestä yhdistyksessä. Ruokavastaavan ei tarvitse olla ruoan tai ravitsemuksen ammattilainen. Ruokavastaavan tehtävässä voi toimia yksi tai useampi henkilö. Ruokavastaava […]
Lue artikkeliMuistilista perehdytyksen tekijälle
Uusien luottamushenkilöiden hyvä perehdys ja rinnalla kulkeminen on tärkeää, jotta kukaan ei jää toimensa kanssa yksin. Seuraavat asiat kannattaa käydä huolella läpi: Yhdistyksen toiminta ja historia. säännöt, toimintasuunnitelma, talousarvio ja vuosikello Yhdistyksen resurssit raha ja rahanlähteet, tilat, vapaaehtoistoimijat ja mahdolliset työntekijät, yhteistyökumppanit, jäsenmäärä Uuden hallituksen jäsenen rooli, vastuut ja tavoitteet. Tehtävien oppimiseen ja hoitamiseen tarjottava […]
Lue artikkeliMiten kerromme sydänyhdistyksestämme?
Kokosin alle listan aihepiireistä, joista voit lähteä kokoamaan oman yhdistyksesi ”hissipuhetta”, kun kerrot yhdistyksestäsi mahdolliselle uudelle jäsenelle tai vaikka yhteistyökumppanille. Listasta voi poimia kutakin tarkoitusta tai kohderyhmää varten kiinnostavimmat pointit ja rakentaa puhe tai teksti niiden ympärille. Alkupuheessa kannattaa keskittyä vain muutamaan asiaan kerrallaan, mutta keskustelussa näkökulmaa voi aina vaihtaa vastapuolelta tulevien kysymysten tai kommenttien […]
Lue artikkeli12 helmikuun, 2020