Hyppää sisältöön

Testamenttilahjoitus

Suomen Sydänliitto ry tekee työtä suomalaisten sydänterveyden edistämiseksi ja sairastuneiden tukemiseksi. Testamenttilahjoituksella voit tukea tätä toimintaa.

Testamenttilahjoitus

Suomalaiset testamenttaavat yhä useammin varallisuuttaan esimerkiksi erilaisille järjestöille. Tekemällä testamentin järjestölle voit huolehtia sinulle tärkeistä asioista myös poismenosi jälkeen. Lahjoitus hyväntekeväisyyteen on verovapaata eli yleishyödylliset yhteisöt eivät maksa niistä perintöveroa.

Näin laadit testamentin

Testamentin voi tehdä itse, mutta käytännössä asiantuntijat suosittelevat, että testamentin laatimisessa käytetään ammattilaisen opastusta. Testamenttilahjoitukset ovat verovapaita eivätkä yleishyödylliset yhteisöt maksa saamastaan perinnöstä veroa.

Lahjoittamalla pienenkin osuuden voit auttaa Suomen Sydänliitto ry:tä tai sen jäsenjärjestöä tärkeässä työssä suomalaisten sydänterveyden edistämisessä ja sairastuneiden tukemisessa. Testamentissa kannattaa mainita kenelle sydänyhteisössä olet testamenttaamassa rahat – Sydänliitolle, sydänpiirille tai sydänyhdistykselle ja kahden jälkimmäisen osalta tarkemmin millä piirille tai yhdistykselle.

Hyvä testamentti jää elämään

Monipuolista tietoa testamenttilahjoittamisesta ja testamentin tekemisestä löytyy myös Hyvätestamentti.fi –verkkopalvelusta. Suomen Sydänliitto yhdessä muiden Vastuulliset Lahjoittajat ry:ssä toimivien järjestöjen kanssa ylläpitävät palvelua. Palvelussa voi esimerkiksi kysyä neuvoa lakimieheltä testamenttia koskevista asioista.

 

Haluatko tietää lisää testamenttilahjoittamisesta?

Jätä yhteydenottopyyntö alla olevan lomakkeen kautta, ja olemme sinuun yhteydessä. Samalla voimme mielellämme kertoa lisää tietoa siitä, mihin testamenttilahjoituksia käytetään.

Testamentilla tuet sinulle tärkeää asiaa

Testamentti

Elämäsi tärkeimmät asiakirjat: Testamentti ja edunvalvontavaltuutus

Lue artikkeli
Palveluita sairastuneelle

Edunvalvontaa ja testamentteja

Lue artikkeli
Kuntoutuminen

Elämän jatkoaika innosti lahjoittamaan sydäntutkimukselle

Lue artikkeli

Haku

Löytynyt 0 tulokset