Hyppää sisältöön

Jäsenyydellä tuet, vaikutat ja voit osallistua

Liity jäseneksi

Liittymällä sydänyhdistyksen jäseneksi tuet työtä, jolla edistetään terveyttä, ehkäistään sairauksia ja tuetaan sairastuneita. Saat monipuolisia jäsenetuja ja mahdollisuuden osallistua sydänyhteisön toimintaan sekä vaikuttaa siihen, että ihmiset elävät parempaa elämää.

Jäsenenä kuulut suureen yhteisöömme ❤

Jäsenenä tuet paikallista, alueellista ja valtakunnallista sydäntyötä. Työllä edistetään sydänterveyttä, ehkäistään sydänsairauksia ja tuetaan sairastuneita. Jäseneksi liittyessäsi kiinnityt aina paikalliseen tai johonkin kolmesta valtakunnallisesta sydänyhdistyksestä. Sydänyhteisöön kuuluu yli 65 000 henkilöjäsentä.

Yli 200 sydänyhdistystä järjestää vuodessa yli 4500 tapahtumaa ympäri Suomen, yhdistykset tarjoavat paikallisia jäsenetuja, mahdollisuuden kokemusten jakamiseen sekä antavat vertaistukea ja kouluttavat tehtäviin.  Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä laadukas jäsenlehti tarjoaa ajankohtaista tietoa sydänterveydestä.

Haluamme yhdessä vaikuttaa siihen, että ihmiset saavat tarvitsemansa hoidon ja kuntoutuksen oikea-aikaisesti ja yhdenvertaisesti sukupuolesta, asuinpaikasta, sosiaalisesta asemasta tai etnisestä taustasta riippumatta. Olemme valtakunnallisesti toimiva laaja-alainen sydänterveyden edunvalvoja.

Takaisin sivun alkuun

Jäsenyydestä on iloa ja etua

Yhteisömme jäseneksi ovat kaikki tervetulleita. Voit tehdä jäsenyydestäsi juuri sinun näköisesi. Sydänyhdistyksen jäsenenä voit osallistua terveysmittauksiin ja -neuvontoihin sekä mielenkiintoisille luennoille, liikkua yhdessä kannustavissa ryhmissä tai osallistua erilaisille retkille.

Jos haluat tehdä hyvää, voit kouluttautua vertaistukihenkilöksi tai ottaa muun roolin yhdistyksessäsi. Saat aina kotiisi neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Sydän-lehden, jossa ajankohtaista tietoa sydänterveydestä ja tapahtumista.

Jäsenenä voit myös hyödyntää monipuolisia jäsenetujamme. Sydänyhdistyksillä on lisäksi lukuisia paikallisia jäsenetuja, niistä saat tietoa omasta yhdistyksestäsi.
Lue lisää jäseneduista täältä.

Jäsenedut

Sydänliiton jäsenenä voit hyödyntää valtakunnallisia jäsenetujamme. Lisäksi sydänpiireillä ja sydänyhdistyksillä on myös alueellisia sekä paikallisia jäsenetuja.

Lue lisää jäseneduista

Jäsenpalvelut

Jäsenkortti tai -lasku hukassa? Osoite muuttunut tai nimi vaihtunut? Ei hätää.

Jäsentietojen muutokset voit ilmoittaa verkossa muutoslomakkeella  tai kirjautumalla jäsensivustolle eli jäsenille tarkoitettuun extranet palveluun. Palvelemme sinua myös sähköpostilla jasenpalvelu@sydanliitto.fi tai puhelimessa (09) 752 7521. Osoitteenmuutokset päivittyvät jäsenrekisteriimme automaattisesti Postin päivityspalvelun kautta, jos olet tehnyt virallisen osoitteenmuutoksen.

Sydänyhdistyksestä riippuen vuosittaisen jäsenmaksun suuruus on 13-35 euroa. Valitsemalla liittymislomakkeelta yhdistyksen, johon haluat liittyä, näet automaattisesti sen vuosimaksun. Tietoa sydänyhdistyksistä löydät yhdistysten omilta sivuilta.

Takaisin sivun alkuun

Jäsenmaksut

Sydänyhdistyksestä riippuen vuosittaisen jäsenmaksun suuruus on 13-35 euroa. Jäsenyhdistyksesi ja jäsenlajit määräävät jäsenlaskusi suuruuden. Sydänliitossa on käytössä perhe- ja toissijaiset jäsenlajit. Tällöin jäsenmaksusi on hieman edullisempi. Perhejäsenyyteen ovat oikeutettuja varsinaisen jäsenen kanssa samassa taloudessa ja osoitteessa asuvat. Toissijaiseen jäsenyyteen on oikeus henkilöillä, jotka ovat jäsenenä kahdessa tai useammassa yhdistyksessä.

Jäsenmaksu koostuu liiton, piirin ja yhdistyksen osuudesta. Jokainen taho päättää itse oman osuutensa sääntöjensä edellyttämällä tavalla. Jäsenmaksutuotoilla piirit ja yhdistykset pystyvät järjestämään mm. vertaistukitoimintaa, terveysmittauksia ja -neuvontaa sekä virkistys- ja hyvinvointitoimintaa. Sydänliitto käyttää jäsenmaksuosuutensa järjestö- ja jäsenpalvelun hoitamiseen ja kehittämiseen. Liitto palvelee jäsenjärjestöjä hallinnoimalla jäsenrekisteriä, ylläpitämällä verkkosivuja ja julkaisemalla neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Sydän-lehteä.

Jäsenlaskut laskutetaan kerran vuodessa ja vanhat jäsenet saavat tämän Sydän-lehden numero 1:sen mukana tammikuun lopussa ja uusille jäsenille lähetetään jäsenlasku kahden viikon sisällä liittymisestä tai sen voi maksaa liittymisen yhteydessä verkkomaksuna.

Pystyt tilaamaan jäsenlaskun e-laskuna omasta verkkopankistasi. Verkkopankistasi löydät oikean laskuttajan nimellä Sydänliitto ja tunnisteena toimii oma jäsennumero, jonka löydät jäsenkortista tai lehden takakannesta osoitteen yläpuolelta. Jos olet jo tilannut jäsenlaskusi e-laskuna, tulee jäsenlasku omaan verkkopankkiisi automaattisesti hyväksyttäväksi heti tammikuun alussa.

Jäsenlajit

Varsinainen jäsen on paikallisen sydänyhdistyksen tai jonkun valtakunnallisen yhdistyksen henkilöjäsen.
Perhejäseneksi voi liittyä henkilö, joka asuu samassa osoitteessa varsinaisen jäsenen kanssa. Jäsenmaksu on hieman edullisempi kuin varsinaisessa jäsenyydessä.
Toissijaiseksi jäseneksi voi liittyä henkilö, joka kuuluu jo toiseen sydänyhdistykseen. Jäsenmaksu on hieman edullisempi kuin varsinaisessa jäsenyydessä.
TM-jäsen eli toisen henkilön maksama jäsenyys. Tämä jäsenyys on hyvä valita silloin, jos jäsen ei syystä tai toisesta pysty itse maksamaan omaa jäsenmaksuaan.
Kannatusjäseneksi voidaan hyväksyä henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta tai toimintaa. Kannatusjäsenmaksun määrittää kukin yhdistys ja on yleensä korkeampi kuin varsinainen jäsenyys.
Kunniajäsen kunniajäsenyyteen kutsutaan henkilö, joka on toiminut ansiokkaasti yhdistyksen hyväksi. Tämä tehdään yhdistyksen kokouksessa hallituksen esityksestä. Kunniajäseneltä ei veloiteta jäsenmaksua.

Jäsenille on tarjolla lukuisia tapahtumiakoulutuksia ja sopeutumisvalmennusta. Tarjolla on myös eri vaihtoehtoja, miten voit halutessasi osallistua toimintaan.

Sydänliiton jäsenrekisterin tietosuojaselosteen löydät täältä.

Takaisin sivun alkuun

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset