Hyppää sisältöön

Tukea harvinaisempiin sydänsairauksiin

Sairastatko itse tai läheisesi harvinaisempaa sydänsairautta? Alta löydät tietoa valtakunnallisista järjestöistämme, jotka antavat tukea ja järjestävät toimintaa harvinaisempia sydänsairauksia sairastaville ja heidän läheisilleen.

Karpatiat

Karpatiat ry on valtakunnallinen sydänlihassairaiden ja heidän läheistensä yhdistys. Se tarjoaa vertaistukea, kuntoutumista tukevaa toimintaa, virkistystä ja mahdollisuuden vaikuttaa. Yhdistys tekee yhteistyötä terveydenhuollon toimijoiden ja muiden sidosryhmien kanssa. Yhdistys pyrkii lisäämään tietoutta sydänlihassairauksista ja toimii jäsentensä etujärjestönä.

Karpatiat tarjoaa kardiomyopatiaan, sydänsarkoidoosiin ja jättisolumyokardiittiin sairastuneille sekä heidän läheisilleen vertaistukea sekä järjestää erilaisia sopeutumisvalmennuskursseja. Vapaamuotoiset paikalliset Karpalo-vertaistukiryhmät kokoontuvat eri puolella Suomea.

Tutustu yhdistyksen toimintaan

Sydän- ja keuhkosiirrokkaat – SYKE

Sydän- ja keuhkosiirrokkaat – SYKE ry on perustettu vuonna 1990 toimimaan sydän-, keuhko- sekä sydänkeuhkosiirrokkaiden sekä heidän läheistensä yhdyssiteenä ja etujärjestönä. SYKEn jäsentoiminta sisältää koulutusta, tiedottamista, virkistys- ja kulttuuritoimintaa sekä kuntoutuskursseja.

Kokoontumisten yhteyteen järjestetään asiantuntijaluentoja. Terveys- ja kuntoliikunta on tärkeässä asemassa. Myös kilpaurheilutapahtumiin osallitutaan sekä kotimaassa että ulkomailla.

Tutustu yhdistyksen toimintaan

 

 

Sydänlapset ja -aikuiset

Sydänlapset ja -aikuiset ry on valtakunnallinen synnynnäisesti sydänvikaisten ja heidän läheistensä etuja ajava potilasjärjestö.

Yhdistyksen keskeisenä tavoitteena on toimia kaikkien synnynnäisesti sydänvikaisten ja heidän läheistensä edunvalvojana sekä yhdyssiteenä tämän potilasryhmän ja terveydenhuollon henkilökunnan välillä.

Järjestämme monipuolisesti sopeutumisvalmennus- ja kuntoutuskursseja, leiritoimintaa sekä valtakunnallisia tapahtumia ja tapaamisia sydänlasten ja heidän perheidensä ohella myös sydännuorille ja -aikuisille. Tiedotamme synnynnäisesti sydänvikaisten asioista julkaisemalla neljä kertaa vuodessa ilmestyvää jäsenlehteä, tuottamalla esitteitä ja muuta tiedotusmateriaalia.

Tutustu yhdistyksen toimintaan

Haku

Löytynyt 0 tulokset