Hyppää sisältöön

c

Tervetuloa Sydänliiton verkkoluennoille

Verkkoluennot ovat Sydänliiton omien sekä vierailevien asiantuntijoiden pitämiä luentoja ajankohtaisista aiheista. Luennot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, luennolle vaaditaan rekisteröityminen. Luentoja voi seurata omalta tietokoneelta tai älypuhelimelta. Linkki luentotallenteeseen lähetetään ilmoittautuneiden sähköpostiin luennon esityksen jälkeen.

Paineet kohdalleen – asiaa verenpaineesta ja omaseurannasta

29.9. klo 18.00-19.00

Tiesitkö, että meillä suomalaisilla lähes kahdella kolmesta miehestä ja joka toisella naisella on kohonnut verenpaine. Yhteensä noin miljoona suomalaista käyttää verenpainetta alentavia lääkkeitä, mutta vain osalla eli noin 40 %:lla verenpaine on hoitotavoitteessa.

On siis aiheellista tietää mitä tarkoittaa, jos verenpaine on koholla, ja mitä siitä voi seurata. Miten verenpainetta kannattaa seurata? Entä milloin on syytä aloittaa lääkitys? Saat luennolla myös vinkkejä verenpaineen alentamiseen elintapojen avulla sekä neuvot onnistuneeseen kotimittaukseen.

Luennon asiantuntijoina Sydänliiton ylilääkäri Anna-Mari Hekkala ja ravitsemusasiantuntija Tuija Pusa.

[ Luennon yhteistyökumppanina Omron ]

 

Ilmoittaudu verkkoluennolle

Unihäiriöt naisilla

12.10. klo 18.00

Riittävä määrä lepoa ja unta on terveyden perusta. Joskus uni kuitenkin häiriintyy. Naisilla erityisesti esivaihdevuodet ja vaihdevuodet on ajanjakso, jolloin unen laatu on vaarassa heikentyä. Mitkä tekijät vaikuttavat uneen? Mistä unihäiriöt johtuvat? Milloin on syytä hakea apua univaikeuksiin?  Miten unihäiriöistä yleisin, uniapnea, liittyy sydänterveyteen?

Luennon asiantuntijoina naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Merja Metsä-Heikkilä ja korva-, nenä- ja kurkkusairauksien erikoislääkäri Miikka Peltomaa.

 

Ilmoittaudu verkkoluennolle

10 totuutta kolesterolista
11.11. klo 18

Tiedätkö sinä omat kolesteroliarvosi?

Kohonneet kolesteroliarvot ovat verenpaineen ohella suomalaisten yleisimpiä sydänsairauksia aiheuttavia riskitekijöitä.

Lähes 60 prosentilla 30 vuotta täyttäneistä eli yli miljoonalla suomalaisella on kohonnut veren kolesterolipitoisuus. Lähes joka toisella sitä ei ole aiemmin diagnosoitu. Luennolla käydään läpi kolesterolin vaikutuksia ja hoitomahdollisuuksia eri näkökulmista. Alttius korkeisiin kolesteroliarvoihin voi olla myös perinnöllistä.

Tule kuuntelemaan ja saamaan ajankohtaista tietoa!

Luennon asiantuntijoina Sydänliiton ylilääkäri Anna-Mari Hekkala ja ravitsemusasiantuntija Tuija Pusa, sekä vieraileva kolesterolin asiantuntija.

[ Luennon yhteistyökumppaneina Amgen ja Becel ProActiv ]

 

Ilmoittaudu verkkoluennolle

Perhe ja suku yhdessä – mistä hyvä (joulu)mieli syntyy

16.11. klo 18

Vuoden lähestyessä loppuaan on hyvä hetki pysähtyä tärkeiden kysymysten äärelle. Hyvinvointiamme edistää omien arvojemme mukainen elämä.

Useimmat meistä kokevat perheen ja suvun tärkeäksi, mutta yhdessäolo läheisten kanssa on joskus myös haasteellista. Luennolla jaamme vinkkejä hyvää mieltä lisääviin tapoihin viettää yhteistä aikaa. Mikä on tärkeää, kun eri-ikäiset kokoontuvat yhteen? Miten rauhoitumme läsnäoloon ja kohtaamme toisiamme?

Luennon asiantuntijoina Sydänliiton lapsiperheasiantuntija Anne Kuusisto ja terveyden edistämisen koordinaattori Elisa Luomaranta asiantuntija.

[ Luennon yhteistyökumppaneina Amgen ja Becel ProActiv ]

Ilmoittautuminen luennolle tulee myöhemmin.

Haluatko saada lisätietoja? Tilaa Sydänliiton uutiskirje.

Uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Haku

Löytynyt 0 tulokset