Siirry sisältöön

Kuntoutus

Kaipaatko lisää tietoa, taitoa ja tukea sairauteesi liittyen sekä käytännön vinkkejä omahoitoon? Kuntoutukseen osallistuminen lisää paitsi jaksamista, myös lieventää sairauden mukanaan tuomaa pelkoa ja ahdistusta. Me Sydänliitossa toimimme sydänpotilaiden tukena ja kannustajina elämäntapamuutoksissa ja autamme uuteen tilanteeseen sopeutumisessa.

Kuntoutumiskurssit

Kuntoutumiskurssit sopivat sinulle, joka etsit apua, tietoa ja vinkkejä arkeen sopeutumiseen sydänsairauden kanssa. Ryhmämuotoisilla kuntoumiskursseillamme pääset tapaamaan toisia samassa elämäntilanteessa olevia, kuuntelemaan ammattilaisten luentoja sekä jakamaan kokemuksia yhdessä tekemisen ja oppimisen kautta.

Osa kursseista on teemallisia kursseja, joissa käsitellään yhtä asiaa (esim. liikunta, ravitsemus, mielenhyvinvointi tai parisuhde).

Voit tulla kurssille yksin tai yhdessä puolisosi tai läheisesi kanssa. Kurssimme ovat osallistujille maksuttomia. Voit hakeutua kaikille kursseille asuinpaikastasi riippumatta.

Kuntoutuskalenteri

Valintakriteerit kuntoutumiskursseille

Osallistujat kuntoutumiskursseille valitaan hakemusten perusteella sosiaalisin ja terveydellisin tai taloudellisin perustein. Kuntoutumiskursseille valitaan ensisijaisesti niitä hakijoita, jotka eivät ole aikaisemmin olleet vastaavilla kursseilla. Muutkin tekijät voivat vaikuttaa valintaan.

Kaikki hakijat arvioidaan samoilla kriteereillä:

  • sydänsairauden toteamisesta on kulunut noin puolesta vuodesta kahteen vuoteen (riippuen kurssista)
  • osallistuminen aikaisempiin kuntoutuksiin
  • miten kauan edellisistä kuntoutuksista on aikaa
  • arvio omasta nykytilanteesta (terveydentila, arjen sujuvuus, mieliala)
  • omat perustelut kuntoutuksen tarpeesta
  • hakijan vuositulot

Hakeminen

Etsi kursseja Kuntoutuskalenterista. Hae kurssille täyttämällä Kuntoutumiskurssihakemus (ruotsinkielinen Ansökan till rehabiliteringskurs). Hakemus lähetetään kunkin kurssin kohdalla mainittuun osoitteeseen. Yhdellä hakulomakkeella haetaan vain yhdelle kurssille.

Hakulomakkeet löytyvät myös Kuntoutuskalenterista kyseisen kurssin kohdalta.

Kuntoutuskalenteri

Tulppa-kuntoutus

Tulppa-kuntoutus sopii sinulle, jolla on

  • Sydän- ja verisuonisairaus, esimerkiksi sepelvaltimotauti tai aivoverenkiertohäiriö
  • Useita sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöitä, kuten tyypin 2 diabetes tai kohonnut kolesteroli.

Tulppa-kuntoutus on terveyskeskuksessa toteutettavaa ryhmäkuntoutusta, joiden tapaamisissa käsitellään sairastumista ja sen hoitoa yhdessä muiden samankaltaisessa tilanteessa olevien kanssa. Ryhmänvetäjinä toimivat terveyden- tai sairaanhoitaja, fysioterapeutti tai liikunnanohjaaja sekä koulutettu vertaisohjaaja paikallisyhdistyksestä.

Tulppa-kuntoutusta järjestetään jatkossa myös verkossa.

Lue lisää Tulppa-kuntoutuksesta
Kuntoutukset

Kuntoutuskalenteristamme löydät kaikki sydänyhteisön kuntoutumiskurssit.

Kurssit järjestetään Veikkauksen tuella ja toimintaa ohjaa ja valvoo Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Haku

Löytyi 0 tulokset