Hyppää sisältöön

Kuntoutus

Sairastuminen tuo elämään suunnittelemattomia muutoksia. Näiden kohtaamiseen on apua ja tukea tarjolla. Sydänliiton kuntoutumista tukevat kurssit, Tulppa-kuntoutus ja liikunnallinen kuntoutus auttavat sinua arjen tilanteissa, lisäävät jaksamistasi ja lieventävät sairauden mukanaan tuomaa epävarmuutta.

Myös KELA, kunnan ja kuntayhtymän sosiaali- ja terveyspalvelut ja yritykset järjestävät sydänkuntoutusta.

Sydänliiton kurssit

Sydänsairauden kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Sydänliiton kurssit sopivat sinulle, joka etsit apua, tietoa ja tukea arkeen sopeutumiseen sydänsairauden kanssa (kurssien aiempi nimi sopeutumisvalmennus- tai sope-kurssi).

Ryhmämuotoisilla kursseillamme pääset tapaamaan toisia samassa elämäntilanteessa olevia ja jakamaan kokemuksia yhdessä tekemisen ja oppimisen kautta. Usein auttaa jo se, kun kuulee mitä sairaus tarkoittaa käytännössä.

Lue lisää

 

Tulppa-kuntoutus

Tulppa-kuntoutus sopii sinulle, jolla on sepelvaltimotauti, aivoverenkiertohäiriö tai useita sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöitä. Tulppa-kuntoutus on Sydänliiton kehittämä kuntoutuksen toimintamalli, jota terveydenhuollon toimijat toteuttavat. Tulppa-kuntoutusta on saatavilla ryhmäkuntoutuksena sekä verkkovalmennuksena.

  • Tulppa-ryhmäkuntoutus on terveyskeskuksessa kasvokkaisiin tapaamisiin perustuvaa kuntoutusta. Tapaamisissa käsitellään sairastumista yhdessä muiden samankaltaisessa tilanteessa olevien kanssa.
  • Tulppa-verkkovalmennus on verkossa tapahtuvaa kuntoutusta. Valmennukseen sisältyy itsenäisesti kuljettava 12-osainen polku, joka sisältää tietoa, tehtäviä ja pohdinnan paikkoja. Tärkeässä osassa ovat ohjatut videotapaamiset toisten sepelvaltimotautiin sairastuneiden kanssa.

 

Lue lisää

Liikunnallinen kuntoutus

Kaipaatko lisää tietoa, taitoa, tukea tai käytännön ohjausta liikkumiseesi? Pelottaako sinua liikkuminen, koska sinulla on sydänsairaus? Onko sinulle epäselvää, kuinka reippaasti saat liikkua? Vältteletkö liikuntaa sydänoireiden pelossa? Haluaisit kuitenkin liikkua.

Jos vastaat kyllä, liikunnallinen kuntoutus voi todennäköisesti auttaa sinua.

Lue lisää

Muut kuntoutuspalvelut ja sosiaaliturva

Erilaisia kuntoutuspalveluja järjestävät muun muassa KELA, työeläkelaitokset ja yritykset. Voit saada tarvitsemaasi apua esimerkiksi Kelan sydänkuntoutus- tai sopeutumisvalmennuskursseilta, ammatillisesta kuntoutuksesta tai yksilöllisestä terapiasta. Kelan myöntämä taloudellinen tuki turvaa ja tasaa toimeentuloasi ja ansionmenetystäsi.

Lue lisää

Haku

Löytynyt 0 tulokset