Siirry sisältöön

Sydän2020 messut

25.9.-
4.10.
15:00 — 24:00
sydan.fi/sydan.2020
KUVAUS
Virtuaaliset Sydän2020 messut starttaa Sydänviikon

Varaslähdön Sydänviikkoon tekee sydänterveyteen ja hyvinvointiin keskittyvä virtuaalinen messutapahtuma, johon kuka tahansa voi osallistua ilmaiseksi 25.9-4.10.2020.
Messujen suorat lähetykset näkyvät verkossa perjantaina 25.9. klo 15–17 ja lauantaina 26.9. klo 13–16 ja muun messuajan tallenteina. Ohjelmassa myös viihdettä, keskusteluja ja tietoiskuja. Suorat lähetykset juontaa Kaj Kunnas. Messuille ilmoittaudutaan osoitteessa sydan.fi/sydan2020
Messuilla on tarjolla mm. luennot:
• Uutta Sydänpotilaan hoitokäytännöissä. Sydänpotilaan hoito on ottanut viimeisen 10 vuoden aikana suuren harppauksen. Teknologia kehittyy ja sen tuomat mahdollisuudet lisääntyvät. HUS:n sydän ja keuhkokeskuksen johtaja Antti Vento valottaa, mitä uutta on sydänpotilaan hoitokäytännöissä.
• Perintötekijöiden merkitys sydänsairauksien kehittymisessä ja hoidossa. Nykyään tunnistetaan perinnöllisyyden vaikutukset sydänsairauksien kehittymisessä ja ne osataan myös ottaa entistä paremmin huomioon sydänsairauksien hoidossa. Tampereen yliopiston professori Katriina Aalto-Setälä kertoo, miten meidän kaikkien perimä on ratkaisevassa roolissa, kun hoidetaan sydänsairauksia.
• Pilleriä poskeen. Ovatko kaikki sydänlääkkeet tarpeellisia? Usein sydänsairautta hoidetaan samanaikaisesti monella eri lääkkeellä. HUS:n kardiologi Markku Pentikäinen kertoo, mitkä sydänlääkkeet ovat aivan ehdottomia.
• Vertaistuellinen paneeli: Kun sydän sairastuu. Miltä tuntuu sairastua loppuiäksi sydänsairauteen? Miltä tuntuu kohdata oma rajallisuus? Miten kuoleman pelon jälkeen pääsee takaisin kiinni normaaliin elämään? Kaj Kunnaksen haastattelemana pelot, kokemukset ja selviytyminen muuttuvat sanoiksi. Osallistujina sydänsairauden kokeneita henkilöitä.
• Selkoa ravitsemusmyytteihin. Julkisuudessa vilisee toinen toistaan erikoisempia ruokavalioita. Mitä niiden taustalla on? Ovatko ne totta ja millä tasolla. Ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen.
• Liiku sydämesi terveemmäksi. Monia sydänsairaita askarruttaa, miten sairasta sydäntä saa rasittaa ja missä vaiheessa. Urheilukardiologi Kirsi Korpi Tampereen sydänsairaala.
Ilmoittaudu messuille linkistä ja täytä yhteystietosi niin saat sähköpostiisi tietoa messuista sekä osallistumislinkin.
LISÄTIEDOT
paivi.ronkainen@sydanliitto.fi
PAIKAN TARKEMMAT TIEDOT
sydan.fi/sydan.2020
JÄRJESTÄJÄ
Etelä-Suomen Sydänpiiri ry

Haku

Löytyi 0 tulokset