Aune voitti Sydänliiton arpajaisissa pääpalkinnon

Oli tavallinen tammikuinen tiistai-iltapäivä, kun Aune Heikkinen istahti keittiön pöydän ääreen. Sydänliiton arvat olivat tulleet päivän postin mukana.

Aune on osallistunut Sydänliiton arpajaisiin jo vuosia, sillä hyväntekeväisyys ja muiden auttaminen on aina ollut hänelle tärkeää. Arpajaisten pääpalkinnon, Volkswagen Polo -henkilöauton, voittamisesta Aune ei osannut edes haaveilla. – Postia hakiessa mietin hetken myös arpojen palauttamista, Aune kertoi jälkeenpäin.

Aune ei ollut uskoa silmiään, kun yhdessä arvassa luki: päävoitto. – Mies oli juuri tullut kauppareissulta kotiin ja luuli, että häneltä oli jäänyt jotain tuomatta, kun rupesin suureen ääneen huutamaan, Aune kertoi nauraen.

Ehti kulua kuitenkin toista viikkoa ennen kuin Aune uskalsi ottaa Sydänliittoon yhteyttä. – Kyllä sen verran piti ensin voittoa sulatella, Aune kertoi hymyssä suin tuottaja Jouko Anderssonille, joka vastaa Sydänliitossa arpajaisten toteutuksesta.

Nauru oli herkässä myös palkinnon luovutustilaisuudessa Kajaanissa, jossa juotiin kakkukahvit ja tarinoitiin kainuulaiseen tapaan. Aune arveli, että ensimmäinen automatka suuntautuu Kainuun seuduille, sillä kotiseutumatkailu on viime vuosina jäänyt vähälle.

Sydänliitto toivottaa Aunelle mukavia kilometrejä!