Etusivu / Sydänliitto / Sydänliiton stipendit

Sydänliiton stipendit

Tutkijoiden on mahdollista hakea tutkimustyön toteuttamiseksi Sydänliiton stipendiä. Stipendi voidaan myöntää tutkimukselle, joka kohdentuu Sydänliiton kehittämiin tuotteisiin, toimintoihin ja palveluihin ja niiden vaikutuksiin (Neuvokas perhe, 28päivääilman.fi, Verkkopuntari, Tulppa, vertaistuki, kurssitoiminta, Sydänmerkki)

Tutkijoiden on mahdollista hakea tutkimustyön toteuttamiseksi Sydänliiton stipendiä. Stipendi voidaan myöntää tutkimukselle, joka kohdentuu Sydänliiton kehittämiin tuotteisiin, toimintoihin ja palveluihin ja niiden vaikutuksiin (Neuvokas perhe, 28päivääilman.fi, Verkkopuntari, Tulppa, vertaistuki, kurssitoiminta, Sydänmerkki) ja tähtää tulosten julkaisuun kansainvälisessä vertaisarvioidussa tiedelehdessä ja/tai on osa väitöskirjatyötä.

Stipendin arvo on 10 000 euroa, ja yksittäinen tutkija voi saada sen yhden kerran.

Hakemukset arvioidaan kaksi kertaa vuodessa (keväällä ja syksyllä), ja päätöksen stipendin myöntämisestä tekee Sydänliiton hallitus. Seuraavan kerran päätöksiä stipendien myöntämisestä tehdään Sydänliiton hallituksen kokouksessa syksyllä 2024.

Vapaamuotoinen hakemus lähetetään hallintopäällikkö Katja Hohtarille osoitteeseen katja.hohtari@sydanliitto.fi. Viestin aiheeksi kirjoitetaan ”stipendihaku”.  Hakemuksesta tulee käydä ilmi hakijan perustietojen lisäksi tutkimuksen ohjaaja, tutkimusryhmän kokoonpano, julkaisusuunnitelma sekä tieto siitä, miten tutkimukseen mahdollisesti liittyvät luvat, sitoumukset ja muut edellytykset on varmistettu. Hakemukseen tulee liittää mukaan tutkimussuunnitelman tiivistelmä.

Lisätietoja: Ylilääkäri Anna-Mari Hekkala anna-mari.hekkala@sydanliitto.fi.