Hyppää sisältöön

Sydän Studio

Sydän Studio on lähellä ihmistä. ❤️

Nostamme esiin ajankohtaisia aiheita sekä kiinnostavia ihmisiä lyhyissä haastatteluissa. Haastettelijoina toimivat mm. Sydänliiton puheenjohtaja Paula Risikko, pääsihteeri Tuija Brax sekä ylilääkäri Anna-Mari Hekkala.

Tervetuloa!

Jakso 1 | 3.4.2020

Sydänliiton puheenjohtaja Paula Risikon vieraana johtava psykologi Tuija Turunen

Aiheena resilienssi. Miten kriisiistä voi selvitä? Mitä ja miten paljon ihmisen psyyke kestää? Selviytymiskeinoja on monia, ja ihmiseen on sisäänrakennettuna kyky palautua, lohduttaa Tuija Turunen.

 

Katso

Jakso 2 | 7.4.2020

Sydänliiton ylilääkäri Anna-Mari Hekkala

Tietoa sydänlääkityksestä koronaepidemian aikana. Mitä sydänpotilaan on hyvä muistaa tavallisimpien lääkkeiden ottamisesta poikkeusaikanakin.

 

Katso

Jakso 3 | 9.4.2020

Sydänliiton puheenjohtaja Paula Risikon vieraana Seinäjoen lyseon rehtori Kaisa Isotalo

Miten sujuu tällä hetkellä koulun arki? Kaisa Isotalo kertoo, miten opetusta on poikkeusoloissa kehitetty ja muutettu. Pohdinnnassa on myös, miten oppilaita voitaisiin parhaiten tukea jatkossa. Kaikki nimittäin tarvitsevat tukea – niin oppilaat kuin opettajat, sekä vanhemmat kotona.

 

Katso

Jakso 4 | 14.4.2020

Sydänliiton ylilääkäri Anna-Mari Hekkalan vieraana erikoistutkija Teemu Niiranen

Aiheena verenpainelääkkeet ja korona. Mitä tällä hetkellä tiedetään ACE-estäjien ja AT-reseptorin salpaajien käyttäjien riskistä sairastua koronaan?

 

Katso

Jakso 5 | 16.4.2020

Sydänliiton puheenjohtaja Paula Risikon vieraana siluettitaiteilijanakin tunnettu Sirkka Leikkula

Yksin karanteenissa aikaa viettävä Sirkka Leikkula kertoo omat vinkkinsä siihen, miten muodostaa tässä hetkessä omasta elämästä mukava, tai ainakin siedettävä. Mitkä ovatkaan Sirkan omat tärkeät ”kolme ärrää”.

 

Katso

Jakso 6 | 21.4.2020

Sydänliiton pääsihteeri Tuija Braxin vieraana Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson

Suomen Ladun tavoitteena on ollut saada suomalaiset liikkumaan. Nyt kansa ulkoilee enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Yhteispelillä sekin sujuu turvallisesti.

 

Katso

Jakso 7 | 22.4.2020

Sydänliiton ylilääkäri Anna-Mari Hekkalan vieraana toimenpidekardiologian osastonylilääkäri Tomi Kaukonen

Sydänoireet vaativat kiireellistä tutkimista myös epidemian aikana. Sydäninfarktin hoidolla on aina kiire. Tunnistatko sydäninfarktin oireet?

 

Katso

Jakso 8 | 23.4.2020

Neuvokas perhe ja lapsiperheen vinkit

Miten jaksaa vanhempana ja kannustaa lastakin poikkeustila-arjessa? Miten luoda myönteistä ilmapiiriä kotiin? Neuvokas perheestä Kati Kuisma ja lapsiperheasiantuntija Anne Kuusisto, varhaiskasvatuksen erityisopettaja, ratkaisukeskeinen valmentaja keskustelevat lapsiperhearjen haasteista poikkeustila-aikana sekä lapsen kannustamisesta ja hyvän näkemisen voimasta.

 

Katso

Jakso 9 | 28.4.2020

Sydänpiirin kouluttaja Marika Vänskä ja Satakunnan sydänpiirin toiminnanjohtaja Susanna Lehtimäki

Sydänsairaat ja heidän läheisensä tarvitsevat nyt entistä enemmän tukea ja tietoa. Yksi vertaistuen muoto on verkossa toimiva Sydän Chat. Chatin kautta käydään vilkasta keskustelua ja lisäksi paikalla on aina Sydänliiton kouluttama vertaistukihenkilö. Chatin löydät osoitteesta sydan.fi/sydanchat. Tervetuloa mukaan!

 

Katso

 

Jakso 10 | 8.5.2020

Sydänliiton pääsihteeri Tuija Braxin vieraana kansanedustaja, eduskunnan sydänryhmän pj Kristiina Salonen

Poikkeusaika on vaikuttanut paljon lapsiperheiden arkeen ja suhteeseen isovanhempiin. Kristiina Salonen kertoo omista kokemuksistaan ja siitä, miten eduskunnassa toimitaan elettäessä erilaista, historiallista aikakautta.

 

Katso

Jakso 11 | 11.5.2020

Sydänliiton puheenjohtaja Paula Risikon vieraana ME-säätiön toimitusjohtaja Ulla Nord

Tukemalla vanhempia ja vanhemmuutta entistä enemmän saataisiin vähennettyä nuorten syrjäytymistä. Myös varhaiskasvatuksen merkitys on lasten ja nuorten tuen ja selvitymisen kannalta suuri, toteaa ME-säätiön toimitusjohtaja Ulla Nord. Säätiön työn painopiste ja missio onkin kuvaavasti: ”Ei ole olemassa meitä ja heitä. On vain me.”

 

Katso

Jakso 12 | 14.5.2020

Sydänliiton ylilääkäri Anna-Mari Hekkalan vieraana dosentti, terveyshuollon erikoislääkäri Alpo Vuorio

Kohonnut kolesteroli aiheuttaa valtimoiden kovettumista. Sairaissa valtimoissa infektio lisää veren hyytymistä ja valtimoiden tukkeutumisen vaaraa. Tästä syystä kolesterolia kannattaa hoitaa huolella myös epidemia-aikana, erityisesti perinnöllisesti korkeaa kolesterolia eli FH-tautia sairastavilla.

Lue myös englanninkielinen artikkeli aiheesta: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/e…

 

Katso

Jakso 13 | 19.5.2020

Sydänliiton puheenjohtaja Paula Risikon vieraana osastonylilääkäri, psykiatri Mikko Pänkäläinen

Sanotaan, että pessimisti ei pety. Miten asian näkee Mikko Pänkäläinen, jonka tutkimuksen ja väitöskirjan mukaan luonteeltaan pessimistillä on suurempi vaara sairastua ja kuolla sepelvaltimotautiin. Onko mitään keinoa, millä riskiä voisi vähentää? Pänkäläisen mukaan kannattaa pitää kiinni pienistäkin iloa tuottavista asioista, vaikka juuri nyt elämä tuntuu hankalalta.

 

Katso

Jakso 14 | 26.5.2020

Sydänliiton puheenjohtaja Paula Risikon vieraanageriatrian erikoislääkäri, dosentti Harriet Finne-Soveri

Ihminen tarvitsee tekemistä aivoille, liikuntaa, terveellistä ravintoa ja sosiaalisia kontakteja. Erityisen tärkeää tämä on senioreille, jotta toimintakyky säilyy hyvänä. Karanteeniolojen aikana tämä on monella jo vaarantunut ja nyt on korkea aika toimia asian korjaamiseksi, painottaa geriatri Harriet Finne-Soveri.

 

Katso

Jakso 15 | 9.6.2020

Eeva Hietalahden vieraana Sydänlasten ja -aikuisten aktiivijäsen Krista Mannermetsä

Poikkeuksellinen aika on tuonut omat haasteensa myös synnynnäisesti sydänsairaiden aikuisten ja lasten elämään. Toiminta ja keskustelu on ollut someryhmissä vilkasta, ja vertaistuesta on moni saanut apua ihan arkisiinkin kysymyksiinsä. Ryhmiin on tänä aikana liittynyt myös uusia jäseniä, ja toivotamme edelleen kaikki tervetulleeksi joukkoomme, kertoo valtakunnallisen Sydänlasten ja -aikuisten aktiivijäsen Krista Mannermetsä.

 

Katso

Haku

Löytynyt 0 tulokset