Hyvä uni terveyden voimavarana -tapahtuma

Keskiviikkona 7.6. kello 18–22 Kulttuuritehdas Korjaamossa Helsingissä. Tule kuuntelemaan mielenkiintoista tietoa siitä, miten uni vaikuttaa terveyteen ja miten liikunnalla ja terveellisellä ruokavaliolla voi vaikuttaa oman unen laatuun. Ohjelmassa tietoa myös kuorsauksesta sekä uniapneasta.

Ohjelma

Luennot

Uni ja sydän, FT Vilma Lammi, Helsingin yliopisto

Luennossaan Vilma Lammi selvittää unen ja sydänterveyden välisiä yhteyksiä, pohtii unen merkitystä ihmisen terveydelle ja antaa vinkkejä hyvään uneen. FT Vilma Lammi (ent. Aho) on Helsingin yliopiston Sleep Team Helsinki -ryhmään kuuluva unitutkija, joka väitöskirjatutkimuksessaan selvitti univajeen aiheuttamia muutoksia mm. ihmisen immuunijärjestelmässä ja kolesteroliaineenvaihdunnassa. 

Kuorsaus ja uniapnea – myrkkyä makuuhuoneessa, dosentti, erikoislääkäri Miikka Peltomaa, Korvalääkärikeskus Aino. 

Miikka Peltomaa keskittyy huonon unen, uniapnea ja sydän- ja verisuonisairauksien keskinäisiin yhteyksiin ja valottaa kuorsauksen ja uniapnean olemusta, diagnostiikkaa ja hoitoa. Dosentti Miikka Peltomaa on korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri, joka työskentelee paljon unihäiriöiden parissa. Peltomaan erityisalaa on unenaikaisten hengityshäiriön, uniapneataudin diagnostiikka ja hoito. Hän toimii myös Helsingin Musiikkitalon muusikkopoliklinikan ylilääkärinä ja korva-, nenä- ja kurkkutautiopin dosenttina Helsingin yliopistossa.

Hyvä syöminen ja liikunta unirytmin pelastajina, THM, ravitsemusterapeutti Tuija Pusa ja TtM, fysioterapeutti Annukka Alapappila, Suomen Sydänliitto

Tuija Pusa ja Annukka Alapappila kertovat hyvästä syömisestä ja liikunnasta terveyden voimavarana ja antavat syömiseen ja liikkumiseen liittyviä käytännön vinkkejä. THM, ravitsemusterapeutti Tuija Pusa toimii ravitsemusasiantuntijana ja TtM, fysioterapeutti Annukka Alapappila liikunta-asiantuntijana Suomen Sydänliitossa.

 

Oheisohjelma

Tunnetko arvosi? Tapahtumassa on mahdollista mittauttaa oma verenpaineesi ja saada tietoa henkilökohtaista ohjausta terveellisissä elintavoissa. Mittauksia paikalla on tekemässä Etelä-Suomen Sydänpiiri. Mukana tapahtumassa myös Yksi elämä –terveystalkoot.

Unitapahtuman kumppani Saarioinen tarjoaa tietoa terveellisestä valmisruoista eli Balanssi ruoista. 

Balanssi on ihan uudenlainen valmisruoka siinä toteutuvat terveellisempi syöminen, valmisruoan helppous ja herkullinen maku samalla kertaa.  Kaikki on näet Balanssissa. Kun yhdessä annoksessa on vähintään puolet päivittäisestä kasvis/hedelmä suosituksesta, runsaasti proteiinia ja sydänmerkki, niin jää miettimään vain, että miten makukin voi olla niin hyvä.

Unitapahtuman toisena kumppanina on Tempur. Tempur tunnetaan tutkitusti hyvinvointia edistävistä, kehonlämmön tunnistavasta materiaalista valmistetuista patjoista ja tyynyistä. Tempuria suosittelee yli 75 000 terveydenhoitoalanammattilaista esimerkiksi Suomen Selkäliitto ja Uniliitto. Tempur on CE-merkitty terveydenhoitoalantuote ja käytössä sairaaloissa mm. painehaavojen ehkäisemiseksi. Tempurilla on tutkitusti tyytyväisimmät käyttäjät.

Ohjelman päätteeksi nautimme klassikkoelokuvasta, joka alkaa noin kello 20.45.

 

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneilla ja on maksuton. Tilaisuudessa tarjotaan pientä iltapalaa. 

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä

Peruuttamattomasta poisjäämisestä veloitamme 50 euron maksun. 

Lisätietoa tapahtumasta eeva.hietalahti@sydanliitto.fi tai 040 5861919.