1/11
                                                    
                                                        Levitän leivälle tavallisesti
                                                     
                                                                                                            
                                                            voita, voi-kasviöljyseosta tai tuorejuustoa (esim. Oivariini, Ingmariini, Creme Bonjour).
                                                            0 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            margariinia (rasvaa vähintään 60 %), pähkinä- tai siemenlevitettä (esim. Becel, Keiju, Flora, tahini, maapähkinävoi).
                                                            6 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            kevyttä kasvipohjaista rasvalevitettä (esim. Kevyt Becel, Becel pro.activ, Benecol, Alpro Soya -levite).
                                                            4 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            kevyttä voi-kasviöljyseosta (esim. KevytLevi).
                                                            3 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            en mitään rasvaa.
                                                            0 pistettä
                                                        
                                                    
                                                 
                                            
                                                
                                                    2/11
                                                    
                                                        Käytän päivittäin leivän päällä, ruoanlaitossa tai sellaisenaan
                                                     
                                                                                                            
                                                            rasvaista juustoa, rasvaa yli 17 % (esim. kermajuusto, sulatejuusto, feta tai kookosöljypohjainen juusto).
                                                            0 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            kevytjuustoa tai kevyttä sulate- tai tuorejuustoa, rasvaa enintään 17 % (esim. Oltermanni 17 %, Edam 17 %).
                                                            1 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            kasvirasvajuustoa (Julia 10 % tai 17 %, Julius 25 %).
                                                            2 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            en käytä juustoa.
                                                            2 pistettä
                                                        
                                                    
                                                 
                                            
                                                
                                                    3/11
                                                    
                                                        Käytän lihaleikkeleenä tavallisesti
                                                     
                                                                                                            
                                                            meetvurstia tai leikkelemakkaraa (esim. lauantai- tai balkanmakkara).
                                                            0 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            kevyttä leikkelemakkaraa tai kevytmeetvurstia, rasvaa enintään 12 %  (esim. kevyt lauantaimakkara).
                                                            1 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            vähärasvaista täyslihaleikkelettä (esim. kalkkunaleike, keittokinkku).
                                                            2 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            en käytä lihaleikkeleitä.
                                                            2 pistettä
                                                        
                                                    
                                                 
                                            
                                                
                                                    4/11
                                                    
                                                        Syön rasvaisia, lihaa ja/tai juustoa sisältäviä ruokia
                                                     
                                                                                                            
                                                            melkein päivittäin tai useammin.
                                                            0 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            muutamia kertoja viikossa.
                                                            1 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            kerran viikossa tai harvemmin.
                                                            3 pistettä
                                                        
                                                    
                                                 
                                            
                                                
                                                    5/11
                                                    
                                                        Valitsen maitovalmisteista
                                                     
                                                                                                            
                                                            enimmäkseen rasvaisia, rasvaa yli 2 % (esim. turkkilainen ja Bulgarian jogurtti, täysmaito).
                                                            0 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            enimmäkseen vähärasvaisia, rasvaa 1-2 % (esim. ykkös- ja kevytmaito, jogurtti, ykkösviili).
                                                            1 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            enimmäkseen rasvattomia (esim. rasvaton maito tai jogurtti).
                                                            3 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            en käytä maitovalmisteita tai valitsen kasvipohjaisia valmisteita (esim. soija- ja kaurajuomat ja -jogurtit).
                                                            3 pistettä
                                                        
                                                    
                                                 
                                            
                                                
                                                    6/11
                                                    
                                                        Käytän tavallisesti ruoanlaitossa tai syön ruokia, jotka on valmistettu käyttäen
                                                     
                                                                                                            
                                                            en käytä rasvaa ruoanvalmistuksessa.
                                                            0 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            voita, kookosöljyä/-rasvaa tai voi-kasviöljyseosta.
                                                            0 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            leivontamargariinia.
                                                            1 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            kasviöljyä tai juoksevaa margariinia (esim. rypsiöljy, oliiviöljy, Becel juokseva kasviöljyvalmiste).
                                                            2 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            rasiamargariinia.
                                                            2 pistettä
                                                        
                                                    
                                                 
                                            
                                                
                                                    7/11
                                                    
                                                        Käytän salaatinkastikkeena tavallisesti
                                                     
                                                                                                            
                                                            kasviöljypohjaista salaatinkastiketta tai öljyä (esim. ranskalainen salaatinkastike, sinappikastike, kasviöljy).
                                                            4 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            majoneesipohjaista tai –tyyppistä kastiketta (esim. Rhode Island).
                                                            3 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            kermaviili- tai jogurttikastiketta.
                                                            1 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            mehukastiketta, viinietikkaa tai en mitään.
                                                            1 pistettä
                                                        
                                                    
                                                 
                                            
                                                
                                                    8/11
                                                    
                                                        Tavallisesti käytän tai syön ruokia, jotka on valmistettu käyttäen
                                                     
                                                                                                            
                                                            kermaa, smetanaa, ranskankermaa tai kookosmaitoa/-kermaa (rasvaa yli 15 %).
                                                            0 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            kevyitä maitovalmisteita (rasvaa enintään 15 %).
                                                            1 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            kasvirasvapohjaisia ruoanvalmistuskermoja (esim. Flora 7 %, Oatly, GoGreen, Nordic).
                                                            2 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            en käytä ruoanvalmistuskermoja tai -tuotteita.
                                                            2 pistettä
                                                        
                                                    
                                                 
                                            
                                                
                                                    9/11
                                                    
                                                                                                            
                                                            2 kertaa viikossa tai useammin.
                                                            2 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            kerran viikossa.
                                                            1 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            harvoin tai en lainkaan.
                                                            0 pistettä
                                                        
                                                    
                                                 
                                            
                                                
                                                    10/11
                                                    
                                                        Käytän sellaisenaan tai syön ruokia, joissa on pähkinöitä, manteleita, siemeniä tai avokadoa
                                                     
                                                                                                            
                                                            päivittäin tai melkein päivittäin.
                                                            4 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            2-4 kertaa viikossa.
                                                            2 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            kerran viikossa.
                                                            1 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            harvoin tai en lainkaan.
                                                            0 pistettä
                                                        
                                                    
                                                 
                                            
                                                
                                                    11/11
                                                    
                                                        Syön rasvaisia leivonnaisia tai tuotteita
                                                     
                                                                                                            
                                                            päivittäin tai melkein päivittäin.
                                                            0 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            muutamia kertoja viikossa.
                                                            1 pistettä
                                                        
                                                                                                            
                                                            kerran viikossa tai harvemmin.
                                                            3 pistettä