Hyppää sisältöön
Etusivu / Lehdistötiedote / Monipuolista kardiologian, hoitopolkujen kehittämisen ja johtamisen kokemusta Sydänliiton hallitukseen

Sydänliiton syyskokous valitsi perjantaina 23.10. uusina jäseninä Sydänliiton hallitukseen kolmivuotiskaudeksi 2021–2023 LT, sisätautien ja kardiologian erikoislääkäri Jyrki Lillebergin Riihimäeltä, FT, kaupungin johtaja Anna-Kaisa Pusan Kurikasta sekä LT, sydänkeskuksen ylilääkäri, dosentti Tuomas Rissasen Joensuusta.

Jyrki Lilleberg on toiminut pitkään kliinikkona ja ylilääkärinä Uudenmaan alueella. Hän oli perustamassa Peijaksen sairaalan katetrisaatiolaboratoriota, jossa hän toimi osastonylilääkärinä vuosina 2007–2011. Tämän jälkeen hän siirtyi Hyvinkään sairaalaan sisätautien ylilääkäriksi ja toimi myös tulosyksikön johtajana 4 vuotta. Hyvinkään sairaalassa ollessaan hän on ollut aktiivisesti rakentamassa sydänpotilaalle toimivaa hoitopolkua sydänjärjestöjen, perusterveydenhuollon ja sairaalan yhteistyönä.

Anna-Kaisa Pusa tuo liittohallitukseen osaamista erityisesti johtamisen ja innovatiivisen kehittämisen näkökulmista. Hänellä on vankka terveydenhuollon johtamis- ja kehittämiskokemus sekä erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon, sosiaalipalveluiden että kaupungin organisaatioista. Hän on koulutukseltaan sairaanhoitaja, hallintotieteiden maisteri sekä filosofian tohtori. Anna-Kaisa on toiminut vuodesta 2018 alkaen Etelä-Pohjanmaan Sydänpiirin puheenjohtajana.

Tuomas Rissanen on suomalaisen kardiologian eturivin tutkijoita, kliinisen kardiologian kehittäjä ja oman työyhteisönsä johtaja. Tuomas tunnetaan vahvana keskussairaalakardiologian ja potilaiden lähelle tuodun sydäntyön merkityksen puolestapuhujana. Hän on monin tavoin edistänyt pohjoiskarjalaisten sydänpotilaiden etua kehittäessään sairaalansa toimintaa ja on tuonut useita uusia hoitomuotoja ja toimenpidetekniikoita väestönsä hyödyksi. Hän on hyvin kysytty luennoitsija ja on ollut mukana kirjoittamassa oppikirjoja sekä kouluttanut kardiologeja.

Erovuoroisista hallituksen jäsenistä valittiin jatkamaan Sydänliiton hallituksessa terveystieteiden tohtori Johanna Heikkilä Jyväskylästä.

Puheenjohtajana jatkaa kansanedustaja, terveystieteiden tohtori Paula Risikko Seinäjoelta.

Nyt valittujen lisäksi hallituksessa jatkavat, professori Juhani Airaksinen, sairaanhoitaja Minna Ampio, yleislääketieteen erikoislääkäri Päivi Hirsso, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, apulaisylilääkäri Antti Kivelä, sairaanhoitaja Outi Kurttila, kauppatieteiden tohtori Päivi Myllykangas, terveystieteiden maisteri Marja Sisko Nousiainen ja lääkintäneuvos, yleislääketieteen erikoislääkäri Tuomo Pääkkönen.

Sydänliiton hallitukseen kuuluu puheenjohtajan lisäksi kaksitoista jäsentä, jotka valitaan kolmeksi kalenterivuodeksi kerrallaan. Jäsenistä neljä on vuosittain erovuorossa. Sääntöjen mukaan hallituksen jäsen voi olla tehtävässään yhtäjaksoisesti enintään kuusi kalenterivuotta.

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi