Hyppää sisältöön
Etusivu / Puheenjohtaja Paula Risikko: Sydäntauteja ei ole vielä voitettu

Merkittävä määrä suomalaisista sairastuu sydän- ja verisuonisairauksiin vuosittain. Yhä edelleen nämä sairaudet ovat valitettavasti suomalaisten yleisin kuolinsyy. Jopa yli 2 miljoonalla suomalaisella on tälläkin hetkellä kohonnut verenpaine ja jopa lähes 60 prosentilla on todettu kohonnut kolesteroli.

Tarvitaan ennaltaehkäisevää työtä, jotta yhä harvempi sairastuisi, sanoo Sydänliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Paula Risikko ensimmäisten virtuaalisten Sydän-messujen avauspuheessaan tänään perjantaina 25.9.2020.

Tämän lisäksi sairastuneita tulee tukea elämään sairautensa kanssa. Tarvitaan ehjiä hoitopolkuja, joilla varmistetaan mm. se, että sairastunut saa vaikuttavaa hoitoa ja kuntoutusta sekä monipuolista muuta tukea, jatkaa Risikko. Esimerkiksi sydänkohtauksen kokeneista joka viides saa uuden kohtauksen vuoden sisällä. Merkittävä osa näistä olisi ennaltaehkäistävissä oikeanlaisella jatkohoidolla ja elintapojen muutoksilla. Silti sydänkuntoutuksen saatavuus on valitettavasti heikkoa.

Sydänliitto tarjoaa monipuolisesti tietoa ja tukea sairastuneille sekä kannustaa terveisiin elämäntapoihin. Miljoonat suomalaiset saavat kauttamme luotettavaa tietoa ja tukea. Tarjoamme vertaistukea ja monipuolista paikallista toimintaa sairastuneille.

Tänään avatut verkossa toimivat Sydän-messut ovat erinomainen esimerkki siitä, kuin Sydänliitto elää ajassa ja tarjoaa tietoa ja tukea myös aikana, jolloin fyysisiä tapaamisia ei voida järjestää. Ohjelmassa on luentojen lisäksi mm. keskusteluryhmiä ja viihteellistä ohjelmaa.

Sydän-messut kestävät 4.10. asti. Messujen ohjelmaan voi tutustua osoitteessa https://www.sydan2020.fi/

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi