Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydänliiton hallitus: Rokotejärjestystä olisi tärkeää kehittää

Sydänliiton hallitus: Rokotejärjestystä olisi tärkeää kehittää

Nykyinen rokotejärjestys on sydänsairauksia sairastavien osalta puutteellinen ja potilaiden osalta epäselvä. Mikäli rokotejärjestystä lähdetään kehittämään mm. seuraavia rokotuskierroksia varten, tulisi kroonisia sydänsairauksia sairastavat siirtää THL:n rokotusjärjestyksessä sairausperusteiseen riskiryhmään 1 (erittäin vakavalle covid-19 taudille altistavat sairaudet)

Sydänliitto jätti yhdessä Suomen Kardiologisen Seuran kanssa lausunnon Sosiaali- ja terveysministeriölle rokotusjärjestyksen muuttamisesta. Lausunto on tämän tiedotteen liitteenä.

Nykyinen rokotejärjestys on sydänsairauksia sairastavien osalta puutteellinen ja potilaiden osalta epäselvä. Kroonisia sydänsairauksia sairastavat kuuluvat Ruotsissa ja useissa muissa länsimaissa samaan riskikategoriaan kuin missä ovat keuhkosairauksia sairastavat sekä kaikki diabeetikot.

Mikäli rokotejärjestystä lähdetään kehittämään mm. seuraavia rokotuskierroksia varten, tulisi kroonisia sydänsairauksia sairastavat siirtää THL:n rokotusjärjestyksessä sairausperusteiseen riskiryhmään 1 (erittäin vakavalle covid-19 taudille altistavat sairaudet) tai vähintään siirtää siihen eräitä vaikeimpiasydänsairauksia. Tämä selkiyttäisi potilaiden asemaa, ja saattaisi vähentää eriarvoisuutta, jota tällä hetkellä on nähtävissä rokotusten edetessä eri tahtiin eri puolella Suomea.

Lisätietoja:

Sydänliiton hallituksen puheenjohtaja Paula Risikko, 050 511 3107

Suomen Kardiologisen Seuran puheenjohtaja Matti Niemelä, 040 158 4621

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi