Hyppää sisältöön
Etusivu / Terveys & Hyvinvointi / Nyt kävellään!

Nyt kävellään!

Lapset parveilevat iltaisin leikkipuistossa, teinipoika vaeltaa jalkakäytävällä puhelintaan tuijottaen. Mobiilipeli Pokémon GO kannustaa liikkeelle, Kirsi Airos tietää.

Tiina Eloranta
Julkaistu 12.8.2016
Päivitetty 12.9.2018
Pokémon GO vaatii, että poistun kotoa, lähden muihin kaupunginosiin, Kirsi Airos kertoo. Kuva: Teemu Muhli

Äkkipysähdys. – Nyt tuli mato, onneton otus, Kirsi Airos sanoo. – Kaikki Pokémonit kannattaa kuitenkin kerätä, koska ne kasvattavat saldoa ja nostavat pelaajaa tasolta toiselle.

Kirsi kiinnostui Pokémon GO -pelistä, koska siitä tuli ilmiö, joka tempaisi mukaan kokonaisia perheitä. Peli hullaannutti ihmiset. Myös se, että omat lapset pelasivat jo aikoinaan Pokémon-korteilla ja se, että tutut innostivat pelaamaan, sai Kirsin innostumaan.

Pokémon GO vaatii, että pelaaja eli Pokémon-kouluttaja poistuu neljän seinän sisältä, lähtee kiertelemään omia lähiseutujaan uusin silmin.

Mitä pidemmälle pelaaja pääsee, sitä vaikeammaksi peli muuttuu. Jos pelaaja haluaa edetä seuraavalle tasolle, hänen pitää lähteä kiertämään vieraampiakin kaupunginosia. Kävellä saa reippaasti, Kirsi vinkkaa.

– Kävelin seitsemän kilometriä ylimääräistä lauantaina, kiersin ympäri Töölönlahtea ja kävelin osan kotimatkasta, kun lähdin Kallion tapahtumasta.

Joskus Kirsin kotimatka poikkeaa totutusta.

– Tulee tehtyä sitä, että olen menossa bussilla kotiin. Sitten en menekään, vaan kävelen ainakin osan matkasta.

Leikkipuiston kulmalla tapahtuu. Kirsi pysähtyy ja tarkkailee puhelintaan. Hups, ruudulla munasta kuoriutuu jokin otus. Pisteitä ropisee.

Kännykkäpeli kannustaa ulkoilemaan

Kirsi Airos aloitti pelaamisen heinäkuun 18. päivä. Pokémon GO koukuttaa: Reilussa kolmessa viikossa hän on kävellyt nelisenkymmentä kilometriä ylimääräistä.

Kirsin tutut ovat päässeet jo korkeille tasoille, Kirsi tasolle 19. Korkein taso on ainakin 30. Se tietää pelaajalle lisäkilometrejä.

Olisiko joitain vinkkejä heille, jotka vasta aloittelevat Pokémon GO:ta?

– Eri Pokémon-hahmoja löytyy eri kaupunginosista. Esimerkiksi Suomenlinnasta saa erikoisia hahmoja ja Lauttasaari tarjoaa hyvät Pokémon-apajat, Kirsi kertoo.

Kirsi ehdottaa päiväretkeä Lauttasaareen: pakatkaa eväät mukaan ja kierrelkää Lauttasaaren rantoja. Se on kotiseutumatkailua kävellen.

Myös muistomerkit ja merkittävät paikat vetävät enemmän Pokémoneja ja niiltä löytyy paljon Pokémon-stoppeja.

– Esimerkiksi Kasvitieteellinen puutarha Kaisaniemessä on hyvä paikka, Kirsi vinkkaa. – Sekin on mukava retkikohde.

Äkkipysähdys. – Tuossa on joku kärsäkäs, nappaan sen.

Saldo kasvaa.

Sujuuhan se työmatka Viikinmäestä Oulunkylään näinkin, otuksia nappaillen. Pihlajanmarjat punertavat, elokuun aamu lämpenee hiljalleen.

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi