Hyppää sisältöön
Etusivu / Kulttuuri / Projektisuunnittelija Mari Blek-Vehkaluodon kotona soi jatkuva live-konsertti

Projektisuunnittelija Mari Blek-Vehkaluodon kotona soi jatkuva live-konsertti

- Tämänhetkinen elämäntilanne ei ole otollisin omille kulttuurimenoille, paljastaa perheenäitivaiheessa oleva Tunne pulssisi-hankkeen projektisuunnittelija Mari Blek-Vehkaluoto. Sen sijaan perhe tarjoaa kotona tauotonta livemusiikkia kotitöiden taustalle. Tällä hetkellä soittolistan suosikkina on The Beatles.

Anna-Maija Järvi-Herlevi
Julkaistu 13.5.2014
Päivitetty 10.9.2018
Mari Blek-Vehkaluoto. Kuva: Tiina Eloranta

Kun oman maun mukaisille kulttuuririennoille on aikaa, Mari tahtoo kokea ja jakaa ne ehdottomasti ystävien kanssa. Silloin kysyntää on mieluiten mille tahansa iloa tuottavalle ja vaivattomalle. Hän ei juuri nyt kaipaa sellaista, jota pitää miettiä ja analysoida, mutta tahtoo kuitenkin tunteita herättäviä kokemuksia, olkoon kyseessä sitten teatteria tai musiikkia tai mitä tahansa muuta kulttuuria.

Esimerkiksi sopii vaikkapa reilun vuoden takaa kavereiden kanssa nähty Helsingin Kaupunginteatterin farssi Yksi mies, kaksi pomoa; se sisälsi sekä brittihuumoria että hyvää 60-luvun musiikkia.

– Mieliinpainuvimmat kulttuurikokemukseni ovat ilman muuta musiikin saralta, kertoo Mari. – Olen itse soittanut selloa ja pianoa sekä laulanut, ja kuunnellut musiikkia laidasta laitaan. Hienoja kokemuksia on niin paljon, että on mahdoton sanoa, mikä niistä olisi tärkein.

– Ensimmäinen Kansallisoopperassa näkemäni ja kokemani oopperaAnna Bolena jäi mieleen kokonaisvaltaisena elämyksenä, oopperan solistit, kuoro ja orkesteri sekä pukuloisto olivat häikäisevät. Soile Isokoski ja Anne Sofie von Otter ovat laulajia, jotka äänellään ja tulkinnallaan ovat saaneet minut kyyneliin.

– Erityisen hyviä muistoja jäi Tower of Powerin keikalta Kuopion satamasta 1990-luvun puolivälistä. Oli heinäkuinen päivä, päästiin ihan eturiviin, tunnelma oli mieletön. Maailmanluokan tähtien, oman suuren suosikin esiintyminen Kuopiossa, ilmaiskonsertissa tuntui käsittämättömältä, mutta totta se oli.

– Toinen hieno kokemus oli, kun Earth, Wind & Fire esiintyi Pori Jazzeilla. Tapahtuma sinänsä on jo hyväntuulinen, ja siihen liittyi lisäksi hyvä musiikki ja kaveriporukka.

Mari nauttii kulttuurista myös työtovereiden seurassa:
– Työyhteisön kanssa olemme käyneet teatterissa, stand up -esityksessä, taidenäyttelyssä ja teatteriravintolan esityksissä. Helsingin Sydäntoipilaat ry:n järjestämä Suuri Sydänkonsertti joulun alla on muodostunut yhteiseksi perinteeksi.

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi