Hyppää sisältöön
Etusivu / Kulttuuri / Musiikki / Jyrkin levy

Jyrkin levy

Vannoutuneet sanaristikoiden ratkojat ovat varmasti törmänneet jossakin vaiheessa Erkki Vuokilan nimeen. Monipuolinen sanan säilän haltija on kunnostautunut myös musiikin saralla.

Matti Mattila
Julkaistu 22.5.2018
Päivitetty 29.3.2019
Jyrkkä ... Jyrkempi ... Jyrkin levy! -kansi.

Erkki Vuokila on ehkä Suomen tunnetuin ristikoiden laatija, jonka kynästä on vuosikymmenten saatossa syntynyt lukematon määrä ristisanatehtäviä meidän intohimoisten ristikonratkojien ajanvietteeksi. Vuokila on kaiken hyvän lisäksi myös säveltäjä, ja sana kun on hallussa, niin myös oiva laulujen sanoittaja.

Sain vastikään käsiini Erkki Vuokilan toukokuussa ilmestyneen CD-levyn, jossa solistina on monipuolinen trubaduuri Jyrki Härkönen. Letkeää kantrimusiikkia ja balladeja sisältävä albumi on nimeltään ”Jyrkkä… Jyrkempi… Jyrkin levy” osuvasti solistinsa mukaan.

Monet albumin kappaleet ovat mukaansatempaavia ja rytmijalkaa nostattavia. Rauhalliset balladit ja niiden puhuttelevat sanoitukset puolestaan pysäyttävät kuuntelemaan niin itse musiikkia kuin sanojakin. Äänitteellä on neljätoista mukavan huoletonta kappaletta sekä yksi bonusraita vaikkapa tunnelmallisen illan taustamusiikiksi.

Kaikki laulut on säveltänyt ja sanoittanut ristikkomestari Erkki Vuokila ja sovittanut kitaristi Peter Engberg. Taustasäestyksestä vastaa ammattimainen yhtye, jossa Janne Rajala soittaa bassoa, Risto Niinikoski rumpuja ja Mikko Mäkinen kosketinsoitinta. Levyn voi ostaa hyvin varustetuista musiikkikaupoista ja sen voi kuunnella myös Spotifyn suoratoistona. Jyrkin levy on erinomainen esimerkki korkeatasoisesta suomalaisesta musiikista, jota kuuntelee mielellään yhä uudelleen ja uudelleen.

Jyrkkä … Jyrkempi … Jyrkin levy! Sanaris, 2018.

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi