Hyppää sisältöön

Sydän-äänijulkaisut myös heikkonäköisille

Tutusta lehdestä ei tarvitse luopua näön heikentyessä. Myös Sydän-lehteä julkaistaan Näkövammaisten liiton Luetus-julkaisuna, ja se on kuunneltavissa verkossa äänijulkaisuna.

Marja Kytömäki, Johannes Romppanen
Julkaistu 29.6.2017
Päivitetty 30.8.2018

Kuuntele Daisy-soittimella

Daisy-soittimella voi kuunnella äänijulkaisuja laitteen kaiuttimella tai omilla kuulokkeilla. Daisy-soittimissa on selkeät näppäimet ja se muistaa kohdan, johon kuuntelussa on jääty. Daisy-soittimilla voi kuunnella äänijulkaisuja joko CD-levyltä, lataamalla niitä verkosta tietokoneella muistikortille tai liittymällä Lehtikuuntelu-palvelun asiakkaaksi, jolloin lehdet kuunnellaan Daisy-soittimella internetyhteyden kautta. Jos taloudessa ei ole Internet-yhteyttä, näkövammainen tai heikkonäköinen henkilö voi saada käyttöönsä maksuttoman Kuuntelukaista-yhteyden.

Verkon kautta kuunneltavan äänijulkaisun saa tilattua lähimmästä näkövammaisten alueyhdistyksestä tai Näkövammaisten liitosta sähköpostitse lehtitilaukset@nkl.fi tai puhelimitse 09 3960 4656 (ti–to klo 9–15). Verkon kautta jaettavia äänijulkaisuja voivat tilata Lehtikuuntelupalvelun asiakkaat, joiksi hyväksytään henkilöt, joiden näkövamman haitta-aste on vähintään 50 prosentin.

Lue tietokoneella tai mobiililaitteella

Tietokoneella tai mobiililaitteella kuunneltavat julkaisut haetaan Luetus-verkkopalvelusivuilta käyttäjätunnuksen avulla. Kirjautumistiedot saa liittymällä Luetus-palvelun asiakkaaksi.

Luetus-julkaisua voi lukea laitteen näytöltä ruudunlukuohjelmalla, suurennusohjelmalla tai pistenäytöllä.

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset