Hyppää sisältöön

Olen ollut flunssassa, johon liittynyt pientä lämpöä, räkäisyyttä ym. normaaleja flunssan oireita. Muutama päivä sitten lähdin aamulla pyörällä töihin, kun olin jo parin päivän ajan tuntenut itseni varsin hyvinvoivaksi. Kesken pyörälenkin sain kuitenkin pari muljahdusta, ja myöhemmin päivällä lämpöä alkoi taas nousta. Olen ottanut siitä lähtien varovaisemmin, pidin pari sairaslomapäivää ja vältin kaikkea muuta rasitusta, kuin rauhallista kävelyä. Kävely ei aiheuta oireita, ei muljahduksia eikä erityistä väsymistä tms. Pientä räkäisyyttä on edelleen.

Olen tässä siis pohtinut, olisiko nyt syytä mennä lääkäriin. Välillä olen tarttumassa puhelimeen aikaa varatakseni ja välillä ajattelen olevani vaan turhasta huolissaan, kun sydänoireita ei ole tuon pyöräilyn jälkeen ollut. Onko tarpeen mennä aina lääkäriin, jos on sydänoireita flunssassa? Toinen asia, jos mitään oireita ei nyt tule, onko turvallista liikkua reippaammin kaikkien flunssan oireiden poistuttua, vai voiko sydänlihastulehdus olla vielä olemassa silloinkin? Minulla olisi viikon päästä tiedossa noin 45 km:n rauhallinen pyöräily kaveriporukan kanssa, mutta se lienee syytä nyt unohtaa, vaikka mitään oireita ei enää olisikaan..

06/05/2016

Sydänlihastulehdusko

Vastaus

Mikko Syvänne
Julkaistu 9.5.2016
Päivitetty 4.6.2018

Pari muljahdusta ei riitä sydänlihastulehduksen diagnoosiksi. Muuten on mahdotonta ottaa asiaan kantaa suuntaan tai toiseen, kun sydänlihastulehdus voi olla täysin oireetonkin ja mennä huomaamatta ohi. Jos flunssa on ohi eikä mitään oireita ole, voi vähitellen lisätä rasitusta normaalitasolle kuten flunssan jälkeen muutenkin. Toki lääkäriin kannattaa mennä jos epävarmuutta voinnista on edelleen.
 

09/05/2016

Mikko Syvänne

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi