Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydän.fi  / Sydänlihastulehduksen hoidosta

Terve, itsellä heräsi kysymys sydänlihastulehduksen hoidosta. Sairastin itse kyseisen taudin 2 vuotta sitten 24 vuotiaana.

Lääkäriin hakeuduin kun tunsin rintakipua, muljahduksia ja jotain outoja tuntemuksia kaulalla, oli ilta joten minut otettiin seurantaan ja siellä otettiin verikokeita ja sydänfilmiä, jotkin sydänmerkkiaineet oli hitusen koholla, sydänfilmissä paljon eteis ja kammiolisälyöntejä. Lääkäri sanoi heti epäilevän sydänlihastulehdusta joten olin seurannassa aamuun kunnes kardiologi tarkasti sydämmen ultraäänellä.

Kuin sain diagnoosin itselle iski hirveä ahdistus, ja kuolemanpelko vaikka kardiologi sanoi että tämä on lievä, lääkkeeksi sain betasalpaajia, ahdistukseen hetkeksi Diapamia (viikoksi muistaakseni) ja burana 800mg tarvittaessa rintakipuihin. Pääsin aamulla siis kotiin, liikuntakieltoa tuli muistaakseni 2kk -(harrastin aktiivisesti nyrkkeilyä).

Onko tavanomaista että sydänlihastulehduksen voi turvallisin mielin sairastaa kotona?

16/11/2021

SydänLihasTulehtui

Vastaus

Anna-Mari Hekkala, ylilääkäri
Julkaistu 18.11.2021

Suurin osa sydänlihastulehduksista (myokardiitti) on lieviä, ja ihmiset sairastavat niitä jopa tietämättään kotona. Jos kardiologi on arvioinut tapauksesi lieväksi, ja katsonut kotiutuksen turvalliseksi, luottaisin tuohon arvioon. Oli kuitenkin tärkeätä, että diagnoosi tehtiin. Jatkohoitoon kuului asianmukaisesti tauko urheiluharrastuksesta. Vaikka sydänlihastulehdukseen ei ole varsinaista lääkettä tulehduskipulääkkeitä lukuunottamatta, urheilukiellon avulla varmistetaan riittävä toipuminen ilman vakavampia seuraamuksia.

18/11/2021

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi