Hyppää sisältöön

Perussairaudet: kilpirauhaden vajaatoiminta, thuroxin lääke nyt liikatoiminnalla; verenpaiinetauti, enalaprilääke; yleistyny ahd-häiriö, citalopram käytössä. Synnytys 3kk sitten.
Nyt yöllä herään ku tuntuu et sydän läpättää tuhatta ja sataa. Menee ohi nopeasti ja sitten tulee kipu rintojen välissä yöllä juur ku nukahan jotenki vas. hartiaan, jota pitää hieroa sekä ahdistava olo selässä lapaluiden kohdalla. Jumissa on kroppa kun en ole synn.jälk. päässy hierurille.
Onko sydämessäni vikaa? Pelkän jos enteilee jotain? Kohta 2 kk käyttäny verenp.lääkettä kun tod synn jälkeen verenpainetauti.
En jaksa ulkoilla, sisällä lasten kanssa vaan.
Paineet herättyäni 148/95 77
päivällä ja illalla 134/77 70

26/09/2016

Sari 41v

Vastaus

Mikko Syvänne
Julkaistu 26.9.2016
Päivitetty 4.6.2018

Jos laboratoriokokein on todettu, että kilpirauhaslääkkeen annos on liian suuri, tämä on luonnollisesti ensimmäisenä korjattava.

”Läpättää tuhatta ja sataa” -tuntemuksella eri ihmiset tarkoittavat hyvinkin erilaisia asioita. Yhdelle tuollaiseen tuntemukseen riittää kun normaalirytmi kiihtyy tasolle 90–100/min. Toisella pulssi on 180/min ja kyse on todellisesta rytmihäiriöstä. Ks. kirjoitusta Rytmihäiriö vai ei.

Rintakehän ja hartioiden tuntemukset johtuvat kuvauksen perusteella ilmeisimmin lihasjännityksestä.

Verenpaineen hoidon riittävyydestä huolehtii hoitava lääkäri. Hänelle on apua, että kotimittaukset tehdään ohjeiden mukaan ja tulokset kirjataan muistiin.

26/09/2016

Mikko Syvänne

Haku

Löytynyt 0 tulokset