Hyppää sisältöön

Mitä olisi vielä tehtävissä? Olen pari kertaa pallolaajennettu kaksi vuotta sitten, alle 70-v. nainen. Verenpainelääkitys, primaspan ja statiinit käytössä. Normaalipainoinen, tupaikoimaton, ns. sydänruokia syövä sekä kävelen lähes päivittäin ja käyn salilla. Siis vietän kaikin puolin leppoisaa ja tervellistä elämää. Nyt on kuiltenkin taas palanneet nuo leukaperään, korvan alapuolelle säteilevät vaivat aina liikunnan jälkeen/tai aikana, samaan tapaan kun ennen taudin diagnosointia. Nitro auttaa tai välillä jomottaa loppuillan. Näin oli myös ennen pallolaajennuksia (90% tukkeumia). Syön kasviksia. Voinko ottaa K2-vitamiinia 4 5mg vielä lisäksi, koska tuntuu lukemieni tutkimusten valossa, että se olisi enää ainut, mitä voin tehdä suonieni hyväksi. Kaikki labra-arvot ovat tosi hyviä ja suonia on jälleen tukkeutunut kaikesta muusta huolimatta. Miksi K2-vitamiinin vaikutuksesta ei puhuta? Miksi sitä ei tutkita enempää,vaikka sepelvaltimotautia on räjähdysmäisen paljon. D3-, C-, B-vitamiinit, magnesium ja edam on jo minulla ollut käytössä usean vuoden.

15/10/2016

Epätoivoinen. geeniperimä

Vastaus

Mikko Syvänne
Julkaistu 19.10.2016
Päivitetty 4.6.2018

Ilman lueteltuja hyviä hoitokeinoja kysyjän tilanne olisi varmasti nykyistä huonompi, tai todennäköisesti hän ei olisi asian perään kyselemässä. K2-vitamiinilisän (kuten ei muidenkaan vitamiinilisien, lukuun ottamatta D-vitamiinin vaikutusta luuston terveyteen) hyödystä muille kuin myyjän kukkarolle ei ole näyttöä, osasta suorastaan kielteistä näyttöä.

Ei ole syytä epätoivoon. Vaikka sepelvaltimotautia ei voi kokonaan parantaa eikä uusia ahtaumia takuuestää, oireita voi hoitaa uudella pallolaajennuksella, jos sille löytyy sopiva kohde. Hampaisiinkin voi tulla reikiä, vaikka se tuntuisi epäreilulta kun on huolellisesti harjannut ja sokeria välttänyt. Silloin tarvitaan hammaslääkärin apua, jota onneksi on saatavissa.

19/10/2016

Mikko Syvänne

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset