Hyppää sisältöön

.

Maailman sydänpäivänä tasaillaan paineita

Kansainvälistä Maailman sydänpäivää vietetään vuosittain syyskuun 29. päivä. Teemapäivän tavoitteena on kiinnittää huomio sydämiin ja kannustaa tekoihin sydänten terveyden hyväksi.

Vuonna 2021 päivän teemana Suomessa on verenpaine. Kannustamme silloin selvittämään oman verenpainetason ja hakemaan apua kohonneen verenpaineen hoitamiseen.

 

Milloin sinä mittasit viimeksi oman verenpaineesi?

Kotimittaus on helpoin ja luotettavin tapa seurata omaa verenpainetta.

Katso ohjeet

Paineet kohdalleen – asiaa verenpaineesta ja omaseurannasta keskiviikkona 29.9. klo 18

Tule kuulemaan Maailman sydänpäivänä 29.9. asiaa verenpaineesta, sen hoidosta ja seurannasta Sydänliiton verkkoluennolle.

Tiesitkö, että meillä suomalaisilla lähes kahdella kolmesta miehestä ja joka toisella naisella on joko verenpainelääkitys tai kohonnut verenpaine. Yhteensä noin miljoona suomalaista käyttää verenpainetta alentavia lääkkeitä, mutta vain osalla eli noin 40 %:lla verenpaine on hoitotavoitteessa.

On siis aiheellista tietää mitä tarkoittaa, jos verenpaine on koholla, ja mitä siitä voi seurata. Miten verenpainetta kannattaa seurata? Entä milloin on syytä aloittaa lääkitys? Saat luennolla myös vinkkejä verenpaineen alentamiseen elintapojen avulla.

Luennon asiantuntijoina Sydänliiton ylilääkäri Anna-Mari Hekkala ja ravitsemusasiantuntija Tuija Pusa.

Ilmoittaudu luennolle

[ Luennon yhteistyökumppanina Omron ]

Haku

Löytynyt 0 tulokset