Hyppää sisältöön

Sydän2020 virtuaalimessut 25.9.-4.10.2020

Kiitos kaikille messuilla käyneille. Sydän2020-virtuaalimessut ovat nyt ohi.
Messujen videot on nyt lisätty sivuille.

Ohjelma

  • Uutta Sydänpotilaan hoitokäytännöissä. Sydänpotilaan hoito on ottanut viimeisen 10 vuoden aikana suuren harppauksen. Teknologia kehittyy ja sen tuomat mahdollisuudet lisääntyvät. HUS:n sydän ja keuhkokeskuksen johtaja Antti Vento valottaa, mitä uutta on sydänpotilaan hoitokäytännöissä.
  • Sydäntutkimussäätiön juhlaluento: Perintötekijöiden merkitys sydänsairauksien kehittymisessä ja hoidossa. Nykyään tunnistetaan perinnöllisyyden vaikutukset sydänsairauksien kehittymisessä ja ne osataan myös ottaa entistä paremmin huomioon sydänsairauksien hoidossa. Tampereen yliopiston professori Katriina Aalto-Setälä kertoo miten meidän kaikkien perimä on ratkaisevassa roolissa, kun hoidetaan sydänsairauksia.
  • Pilleriä poskeen. Ovatko kaikki sydänlääkkeet tarpeellisia? Usein sydänsairautta hoidetaan samanaikaisesti monella eri lääkkeellä. HUS:n kardiologi Markku Pentikäinen kertoo, mitkä sydänlääkkeet ovat aivan ehdottomia.
  • Vertaistuellinen paneeli: Kun sydän sairastuu. Miltä tuntuu sairastua loppuiäksi sydänsairauteen? Miltä tuntuu kohdata oma rajallisuus? Miten kuoleman pelon jälkeen pääsee takaisin kiinni normaaliin elämään? Kaj Kunnaksen haastattelemana pelot, kokemukset ja selviytyminen muuttuvat sanoiksi. Osallistujina sydänsairauden kokeneita henkilöitä.
  • Selkoa ravitsemusmyytteihin. Julkisuudessa vilisee toinen toistaan erikoisempia ruokavalioita. Mitä niiden taustalla on? Ovatko ne totta ja millä tasolla, selvittää Pötyä pöydässä -kirjan kirjoittaja, ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen.
  • Liiku sydämesi terveemmäksi. Monia sydänsairaita askarruttaa, miten sairasta sydäntä saa rasittaa ja missä vaiheessa? Urheilukardiologi Kirsi Korpi Tampereen sydänsairaalasta avaa muutamia pääkohtia sydänsairauden jälkeiseen liikuntaan.

Huippuluentoja, livelähetyksiä, mielenkiintoisia haastatteluja, keskusteluja virtuaalisissa kahvihuoneissa, näytteilleasettajia, messutarjouksia ja paljon muuta. Koko shown isännöi valovoimainen Kaj Kunnas.

Perjantaina 25.9.

15.00 Messujen avaus/ kansanedustaja Paula Risikko ja juontaja Kaj Kunnas

Uutta sydänpotilaan hoitokäytännöissä/toimialajohtaja lääkäri Antti Vento HUS Sydän- ja keuhkokeskus

Pilleriä poskeen. Ovatko kaikki sydänlääkkeet tarpeellisia? /kardiologi Markku Pentikäinen HUS

Liiku sydämesi terveemmäksi /kardiologi Kirsi Korpi Sydänsairaala

15.55 Taukojumppa

Kun sydän sairastuu -paneeli keskustelu/ osallistujina sydänsairauden kokeneita henkilöitä, paneelin vetäjänä Kaj Kunnas

Sydämen vajaatoiminta ja uusia tuulia sydämen vajaatoiminnan laitehoidossa/kardiologi Petri Haataja Sydänsairaala/ yhteistyössä Impulse Dynamics

Sydämen vajaatoiminnan etäseuranta/ kehitysjohtaja, lääkäri Janne Hulkkonen Sydänsairaala

17.00 Lähetys loppuu

Lauantaina 26.9.

13.00 Toisen messupäivän avaus juontaja Kaj Kunnas

Sydäntutkimussäätiö 50 vuotta /professori Eero Jokinen

Perintötekijöiden merkitys sydänsairauksien kehittymisessä ja hoidossa/Professori Katriina Aalto-Setälä Tampereen yliopisto

Selkoa ravitsemusmyytteihin /Ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen

Innostu kasviksista/ravitsemusasiantuntija Anna Kara Sydänliitto

One violin –musiikkiesitys

14.15-14.45 Tauko

Tykyttää! Onko minulla eteisvärinä? Kardiologi Mika Lehto HUS/yhteistyössä Bristol Myers Squibb ja Pfizer allianssi

Älä hyydy! Selkoa eteisvärinän hoitoon /kardiologi Sami Pakarinen HUS/yhteistyössä Bayer Oy

Hyvinvointirannekkeet ja -teknologia rytmihäiriön tunnistamisen apuna/kardiologi Pekka Raatikainen HUS

Oneviolin -musiikkiesitys

Kysy kardiologilta. Ennakkoon chatissa jätettyihin kysymyksiin vastaaminen/Ylilääkäri Anna-Mari Hekkala Sydänliitto

Auta lähimmäistäsi –käytä sydäniskuria/Kehittämispäällikkö Mari Blek-Vehkaluoto Sydänliitto

16.00 lähetys loppuu

Messuilla esiintyy ONEVIOLIN

ONEVIOLIN on uusi taitelija, joka rikkoo rajoja eri musiikkilajien ja ennakkoluulojen välillä kansainvälisesti uudella konseptillaan – tekemällä cover-versioita globaaleista hittilauluista käyttämällä vain yhden viulun ääniä. Kaikki rummusta melodiaan luodaan kokonaan taiteilijan viululla.

ONEVIOLINin takana on Pekka Niemi, 26-vuotias suomalainen viulisti, hän on nuoruudestaan saakka esiintynyt kansainvälisesti. Vuonna 2019 hän esiintyi yhdessä Suomen suurimman bändin JVG: n kanssa Ruisrock- ja Blockfest-musiikkifestivaaleilla ja on jatkanut yhteistyötä bändin kanssa siitä lähtien.

Keväällä 2020 ONEVIOLIN otti osaa Talent Suomi-ohjelmaan ja pääsi finaaliin asti. Hänen esityksensä finaaleissa oli kooste suurimmista Suomalaisista hittikappaleista ja koostui henkeäsalpaavasta 1500:sta viulun ääniraidasta.

Katso esitys osa1            Katso esitys osa2

Osallistu keskusteluryhmiin!

Sydän2020 messuilla on mahdollista osallistua keskusteluryhmiin verkossa omalla äänellä ja halutessaan omalla kuvalla. Ilmoittaudu keskusteluun. Osallistuminen ei ole vaikeaa suoralla linkillä. Suosittelemme osallistumista kannettavalta tietokoneelta tai pöytäkoneelta, jossa on mikrofoni. Voit myös osallistua keskusteluun tabletin tai älypuhelimen kautta, mutta silloin sinun pitää ladata Zoom-sovellus.

Voit ilmoittautua keskusteluryhmiin alempana olevista keskusteluaihe kohtaisista linkeistä.

Tule rohkeasti mukaan!

Yhteistyökumppanit

 

 

 

 

 

Haku

Löytynyt 0 tulokset