Virtuaalinen Sydänpäivä 19.-25.4.2021
Virtuaalinen Sydänpäivä 19.4.2021 klo 9:00 alkaen sydänviikon loppuun asti (25.4.2021) tarjoaa asiantuntijoiden tietoiskuja ja haastatteluja sydänpotilaan omahoidosta.
Aiheina mm. verenpaine, eteisvärinä, kolesteroli ja diabeteksen hoito Asahi-tuokiota unohtamatta.
Virtuaalisen Sydänpäivän ohjelma on helposti katsottavissa omalla tietokoneella tai älylaitteella. Vapaa pääsy. Ei vaikeita kirjautumisia.
Kiitos osallistumisesta!
Virtuaalisen Sydänpäivän videot ovat katsottaviksi Sydänliiton YouTube-kanavalla.
Suoria linkkejä luentoihin löydät luentojen kuvauksista.
Kiitos kaikille palautekyselyyn vastanneille. Ilmoitamme voittajille henkilökohtaisesti.
Tutustu luentoihin ja luennoitsijoihin
Pitkän uran sydänpotilaiden kanssa tehnyt sisätautien ja kardiologian erikoislääkäri Jyrki Lillebergilla on vankka tieto ja kokemus siitä, mitkä asiat kuuluvat sydänpotilaan omahoitoon. Esityksessään hän tuo esille tiivistetysti pääasiat, jotka sydänpotilaan olisi hyvä huomioida omassa elämässään, jotta sydän säilyy mahdollisimman terveenä ja jaksaa pitkään. Katso video tästä.
♥♥♥♥♥♥♥
Kolesterolilla on väliä -haastattelussa työterveyshuollon erikoislääkäri Alpo Vuorio kertoo, miksi kolesterolilla on merkitystä sydänterveyden kannalta. Hän kertaa uudet kolesterolitavoitteet ja selventää, miten niihin on mahdollista päästä hyvällä omahoidolla ja viime kädessä lääkehoidolla. Katso video tästä.
♥♥♥♥♥♥♥
Diakonia ammattikorkeakoulun sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajaopiskelijoiden rakentamissa videoissa muistutetaan yksinkertaisesti ja selkeästi tärkeistä sydämen omahoitoon liittyvistä asioista, kuten verenpaineen ja pulssin mittauksesta sekä kasvisten lisäämisestä ruokavalioon.
♥♥♥♥♥♥♥
Sydänfysioterapeutti Linda Ulenius kohtaa päivittäin työssään Meilahden sairaalassa vastasairastuneita sydänpotilaita. Haastattelussa hän kertoo keskeiset asiat, mitä sydänpotilaan liikunnassa tulisi ottaa huomioon. Katso video tästä.
♥♥♥♥♥♥♥
Jokainen meistä osaa helpon itsepuolustuskeinon, pulssin tunnustelun, jolla voi havaita eteisvärinärytmin. Tunnista eteisvärinä, ehkäise aivoinfarkti -esityksessään sisätautien ja kardiologian erikoislääkäri Mika Lehto valottaa, miksi eteisvärinän tunnistaminen on niin tärkeää ja miten se liittyy aivoinfarktiin. Katso video tästä.
♥♥♥♥♥♥♥
Virva Leimuvirta on sydänpotilas. Hän sairastui täysin yllättäin sepelvaltimotautiin ja tie sairauden hyväksymiseen omassa kehossa on vienyt aikaa. Haastattelussa hän avautuu, millaisia tuntemuksia sairastuminen aiheuttaa ja miten elämä on sujunut sairastumisen jälkeen. Katso video tästä.
♥♥♥♥♥♥♥
Diabeteksella on suuri merkitys valtimotautien kehittymisessä. Jokaisen diabeetikon pitäisi ottaa valtimotaudit puheeksi oman lääkärinsä kanssa. Kardiologi Harri Hietanen valottaa, miten diabetes ja valtimotauti ovat yhteydessä toisiinsa ja miten diabeetikko pystyy ennalta ehkäisemään valtimotautien syntyä. Katso video tästä.
♥♥♥♥♥♥♥
On ensiarvoisen tärkeää osata hoitaa kohonneet verensokerit, jotta ne eivät aiheuta lisäsairauksia. Diabeteshoitaja Riitta Linnanmäki-Rinne auttaa huomioimaan keskeiset diabeteksen hoidon kulmakivet. Katso video tästä.
♥♥♥♥♥♥♥
Asahi sopii kaikille ja laittaa veren kiertämään. Kymmenen minuutin Asahi tuokion tarjoaa Mandaram -kehon ja mielen akatemia.
Saat lisätietoa tapahtumasta ma-pe klo 9-16
Päivi Ronkainen p 044 2884393 paivi.ronkainen@sydanliitto.fi