Hyppää sisältöön

Virtuaalinen Sydänpäivä 19.-25.4.2021

Virtuaalinen Sydänpäivä 19.4.2021 klo 9:00 alkaen sydänviikon loppuun asti (25.4.2021) tarjoaa asiantuntijoiden tietoiskuja ja haastatteluja sydänpotilaan omahoidosta.

Aiheina mm. verenpaine, eteisvärinä, kolesteroli ja diabeteksen hoito Asahi-tuokioita unohtamatta.

Virtuaalisen Sydänpäivän ohjelma on helposti katsottavissa omalla tietokoneella tai älylaitteella. Vapaa pääsy. Ei vaikeita kirjautumisia.

Katso tästä Virtuaalisen sydänpäivän lähetys

19.4. klo 9:00 alkaen aina 25.4.2021 asti.

 

 

 

Vastaa Virtuaalisen Sydänpäivän palautekyselyyn ja osallistu arvontaan. Anna palaute.

Tutustu luentoihin ja luennoitsijoihin

Sydänliitto

Pitkän uran sydänpotilaiden kanssa tehnyt sisätautien ja kardiologian erikoislääkäri Jyrki Lillebergilla on vankka tieto ja kokemus siitä, mitkä asiat kuuluvat sydänpotilaan omahoitoon. Esityksessään hän tuo esille tiivistetysti pääasiat, jotka sydänpotilaan olisi hyvä huomioida omassa elämässään, jotta sydän säilyy mahdollisimman terveenä ja jaksaa pitkään.

♥♥♥♥♥♥♥

Kolesterolilla on väliä -haastattelussa työterveyshuollon erikoislääkäri Alpo Vuorio kertoo, miksi kolesterolilla on merkitystä sydänterveyden kannalta. Hän kertaa uudet kolesterolitavoitteet ja selventää, miten niihin on mahdollista päästä hyvällä omahoidolla ja viime kädessä lääkehoidolla.

♥♥♥♥♥♥♥

Diakonia ammattikorkeakoulun sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajaopiskelijoiden rakentamissa videoissa muistutetaan yksinkertaisesti ja selkeästi tärkeistä sydämen omahoitoon liittyvistä asioista, kuten verenpaineen ja pulssin mittauksesta sekä kasvisten lisäämisestä ruokavalioon.

♥♥♥♥♥♥♥

Sydänfysioterapeutti Linda Ulenius kohtaa päivittäin työssään Meilahden sairaalassa vastasairastuneita sydänpotilaita. Haastattelussa hän kertoo keskeiset asiat, mitä sydänpotilaan liikunnassa tulisi ottaa huomioon.

♥♥♥♥♥♥♥

Jokainen meistä osaa helpon itsepuolustuskeinon, pulssin tunnustelun, jolla voi havaita eteisvärinärytmin. Tunnista eteisvärinä, ehkäise aivoinfarkti -esityksessään sisätautien ja kardiologian erikoislääkäri Mika Lehto valottaa, miksi eteisvärinän tunnistaminen on niin tärkeää ja miten se liittyy aivoinfarktiin.

♥♥♥♥♥♥♥

Virva Leimuvirta on sydänpotilas. Hän sairastui täysin yllättäin sepelvaltimotautiin ja tie sairauden hyväksymiseen omassa kehossa on vienyt aikaa. Haastattelussa hän avautuu, millaisia tuntemuksia sairastuminen aiheuttaa ja miten elämä on sujunut sairastumisen jälkeen.

♥♥♥♥♥♥♥

Diabeteksella on suuri merkitys valtimotautien kehittymisessä. Jokaisen diabeetikon pitäisi ottaa valtimotaudit puheeksi oman lääkärinsä kanssa. Kardiologi Harri Hietanen valottaa, miten diabetes ja valtimotauti ovat yhteydessä toisiinsa ja miten diabeetikko pystyy ennalta ehkäisemään valtimotautien syntyä.

♥♥♥♥♥♥♥

On ensiarvoisen tärkeää osata hoitaa kohonneet verensokerit, jotta ne eivät aiheuta lisäsairauksia. Diabeteshoitaja Riitta Linnanmäki-Rinne auttaa huomioimaan keskeiset diabeteksen hoidon kulmakivet.

♥♥♥♥♥♥♥

Asahi sopii kaikille ja laittaa veren kiertämään. Kymmenen minuutin Asahi tuokion tarjoaa Mandaram -kehon ja mielen akatemia.

 

Saat lisätietoa tapahtumasta ma-pe klo 9-16
Päivi Ronkainen p 044 2884393 paivi.ronkainen@sydanliitto.fi

Haku

Löytynyt 0 tulokset