Siirry sisältöön

 

Keväinen Sydänviikko kokoaa perheet liikkumaan yhdessä

Perheliikunnan teemalla 5.-12.5.2019 vietettävä Sydänviikko kokoaa perheet yhteen aina isovanhemmista perheen pienimpiin. Sydänliiton organisoima keväinen sydänterveyden teemaviikko kannustaa perheitä pyörille ja retkille lähiluontoon. Äitienpäivään huipentuvaan yhteiseen liikuntaviikkoon kuuluu myös 10.5. vietettävä Unelmien liikuntapäivä.

Tule mukaan Sydänviikolle ja jaa Sydänviikon kokemuksesi Instagramissa aihetunnisteilla #sydänviikko ja #pyörälläpäästään sekä merkinnällä @sydanliitto – Palkitsemme parhaita tunnelmia pyöräilyteemaisin palkinnoin.

Osallistu myös Helkaman sähköpyörän arvontaan!

 

Miten voin osallistua Sydänviikkoon?

Jokainen voi viettää Sydänviikkoa tai Unelmien liikuntapäivää juuri omalla tavallaan. Osallistua voi joko ottamalla osaa paikallisen sydänyhdistyksen järjestämään Sydänviikon tapahtumaan tai suunnittelemalla täysin omannäköinen pyöräily- tai retkeilypäivä itselle ja läheisille. Keväinen viikko tarjoaa erilaisille perheille lukuisia mahdollisuuksia lähteä liikkeelle ja tekemään sydämelle hyvää.

Lapsiperheille pyörä- ja pihaleikit tarjoavat hauskaa yhdessä tekemistä. Lasten mielikuvituksella retkikohteetkaan eivät jäävät keksimättä, joille suunnistaa yhdessä pyöräillen tai jalan. Kauas ei ole tarvetta lähteä, sillä kodin lähipiiri tarjoaa sopivia reittejä niin pyöräilyyn kuin retkeilyyn. Retken voi tehdä vaikkapa läheiseen puistoon, metsään tai rantaan. Pienimmillään retki rakentuu vaikka vain omalle parvekkeelle, kun mielikuvitus on mukana. Tärkeintä on yhdessä vietetty aika.

 

Retkieväät Sydänmerkki-tuotteista ja vinkeistä

Mitäpä olisi retki ilman kunnon eväitä? Evästauko on usein koko reissun kohokohta, josta riittää muisteltavaa. Pidemmillä patikoinneilla maistuu kunnon ruoka, mutta retkelle voi valita mukaan vaikka vain pientä herkullista naposteltavaa. Evästauosta saa kivan ohjelmanumeron, kun herkut valmistaa luonnossa. Marjaletut tai tikkupullat voit paistaa nuotiopaikalla ja trangiassa voit poksutella jälkkäriksi popcornit. Ennen herkkuja nautittu juustoinen kukkakaalikeitto on yksi Sydänmerkin valinnoista.

Sydämerkin retkieväsohjeissa on monia hyviä vaihtoehtoja. Tutustu myös ohjevideoihion kurpitsakeitosta, juustosarvista ja nyhtöpullasta.

 

Sydänviikko tekee hyvää

Sydänviikko muistuttaa liikunnan ja perheiden yhteisten hetkien hyvistä vaikutuksista sydämen terveyteen. Pyöräily, pyöräilyleikit ja retket lähiluontoon ovat hyvää arkiliikuntaa koko perheelle. Reipas pyöräily parantaa kuntoa ja tasapainoa sekä vaativammassa maastossa myös lihasvoimaa. Jos edellisestä pyöräilykerrasta on aikaa, kannattaa lähteä liikkeelle maltilla ja suunnitella rauhallinen reitti, jolla vetreyttää pyöräilymuistia. Pyöräilyn säännöt voit helposti kerrata Sydänviikon yhteistyökumppanin Liikenneturvan pyöräilysivuilta.

Liikkumalla perheen kanssa yhdessä voi huolehtia omista terveysarvoistaan kuten esimerkiksi verenpaine– ja kolesteroliarvoista. Säännöllinen liikkuminen auttaa hallitsemaan myös painoa sekä edistää koko perheen hyvää unta.

Tee hyvää ja tue paikallista sydänyhdistystä!

Sydänpiirit ja sydänyhdistykset tekevät monipuolista työtä sydänsairauksien ehkäisemiseksi ympäri Suomea. Terveysmittaukset, yleisöluennot sydänterveydestä sekä vertaistukitoiminta ovat esimerkkejä sydänyhteisön toiminnasta ja sydänterveyteen vaikuttamisesta. Moni sairastunut saa kauttamme luotettavaa tietoa ja tukea oman sairautensa kanssa elämiseen.

Osallistu sydänkeräykseen

Kiitos avustasi! Osallistumalla  keräykseen vaikutat meidän kaikkien suomalaisten sydänterveyteen, ja autat heitä, joita sydänsairaus koskettaa joka päivä.  Sydänliiton rahankeräyslupa RA/2018/876 on voimassa 1.1.-31.12.2019.

Sydänviikon kilpailu

Sydänviikon valtakunnallisessa kilpailussa arvoimme vastanneiden kesken upean Helkaman sähköpyörän.

Kilpailun voittaja sai valita palkintonsa seuraavista malleista:

Helkama E-Aino

Helkama E-Oiva

Helkama E-Trike

Kilpailun voittaja löytyi Valkeakoskelta.

Onnittelut voittajalle!

 

Haku

Löytyi 0 tulokset