Hyppää sisältöön
Etusivu / Lehdistötiedote / Lähimmän sydäniskurin voi nyt paikantaa uudistuneessa 112 Suomi -sovelluksessa

Lähimmän sydäniskurin voi nyt paikantaa uudistuneessa 112 Suomi -sovelluksessa

Hätäkeskuslaitoksen 1,7 miljoonan käyttäjän 112 Suomi -sovellus on uudistunut. Yksi sen uusista palveluista on lähimmän sydäniskurin paikannuspalvelu, joka on toteutettu yhteistyössä Sydänliiton kanssa.

Hätäkeskuslaitoksen 1,7 miljoonan käyttäjän 112 Suomi -sovellus on uudistunut. Päivittyneen ulkoasun ja käyttäjää paremmin ohjaavan käyttöliittymän lisäksi sovellukseen on tullut uusia palveluita. Yksi uusista palveluista on lähimmän sydäniskurin paikannuspalvelu, joka on toteutettu yhteistyössä Sydänliiton kanssa.

Sydänliiton kehittämispäällikkö Mari Blek-Vehkaluoto iloitsee pitkän työn tuloksesta.

”Hankkeemme yksi merkittävimmistä pitkän ajan tavoitteistamme on toteutunut. 112 Suomi -sovellus on mitä parhain alusta sydäniskureiden paikannuspalvelulle. Sovelluksella on laaja käyttäjäkunta ja se on hätätilanteessa paitsi tunnetuin myös luontevin paikka hakea apua. Sydäniskurien paikannuspalvelun saaminen mukaan sovellukseen tulee varmuudella myös edesauttamaan sydäniskurien tunnettuutta ja ihmisten rohkeutta ottaa laite hätätilanteessa käyttöön. Voimme myös olettaa, että rekisteröityjen laitteiden määrä tulee nyt kasvamaan, kun laitteet ja niiden paikantaminen tulee yhä useammalle tutuksi. Olemme matkalla kohti sydänturvallisempaa Suomea.”

Sydäniskurien sijaintitiedot tulevat 112 Suomi -sovellukseen Sydänliiton yhteistyössä Punaisen Ristin ja Suomen Elvytysneuvoston kanssa hallinnoimasta defi.fi-palvelusta. Vuonna 2012 perustettuun verkkopalveluun on tällä hetkellä rekisteröity n. 3 600 sydäniskuria. Myös Defi.fi-sivustolta voi edelleen paikantaa lähimmät sydäniskurit sekä koko Suomen rekisteröidyt sydäniskurit. Sivusto toimii jatkossakin laitteiden rekisteröinnin ja hallinnoinnin kotipaikkana.

Hätäkeskuspalveluiden johtaja Marko Niemisen mukaan viisi vuotta sitten julkaistu 112 Suomi -sovellus löytyy jo lähes joka kolmannelta suomalaiselta.

”Kehitimme sovelluksen alun perin hätäpuhelun paikantamiseen, ja vuosien varrella siitä on rakennettu isompi turvallisuuteen liittyvä palvelukokonaisuus. Olemme pyrkineet siihen, että kaikki sovellukseen kootut palvelut liittyisivät läheisesti hätäkeskustoimintaan. Samasta paikasta löytyvien palveluiden avulla voimme ohjata ihmisiä lähestymään oikeita tahoja ja vähentää turhia yhteydenottoja hätänumeroon.”

112 Suomi -mobiilisovelluksen uusi ilme ja palvelut julkaistiin 28. toukokuuta. Käyttäjien tulee päivittää sovellus, jotta kaikki uudet ominaisuudet tulevat käyttöön. Sovelluskaupoissa saattaa esiintyä viiveitä päivitysten läpimenossa.


Lehdistökuvia:

https://sydanliitto.kuvat.fi/kuvat/Pressi/Elvytys+ja+syd%C3%A4niskuri/


Lisätietoja:

HÄTÄKESKUSLAITOS
Marko Nieminen
hätäkeskuspalveluiden johtaja
marko.nieminen@112.fi
puh. 0295 481 291


SYDÄNLIITTO
Mari Blek-Vehkaluoto
Kehittämispäällikkö / riskien tunnistaminen ja oikea-aikainen hoito
mari.blek-vehkaluoto@sydanliitto.fi
puh. 050 325 5633

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi