Hyppää sisältöön
Etusivu / Lehdistötiedote / Marjaana Lahti-Koski Sydänliiton pääsihteeriksi

Marjaana Lahti-Koski Sydänliiton pääsihteeriksi

Sydänliiton hallitus valitsi yksimielisesti Marjaana Lahti-Kosken Sydänliiton uudeksi pääsihteeriksi 9.8.2021 alkaen nykyisen pääsihteerin Tuija Braxin siirtyessä Helsingin Yliopiston Oikeusvaltiokeskuksen johtajaksi. Marjaana Lahti-Koski (FT, ETM, dosentti) on toiminut aikaisemmin Sydänliiton terveysjohtajana.

Eeva Hietalahti, Johtaja, Tuotteet, palvelut ja viestintä
Julkaistu 28.6.2021

Marjaana Lahti-Koski on peruskoulutukseltaan ravitsemustieteilijä (ETM) ja on suorittanut tohtorin tutkinnon (FT) kansanterveystieteen alalta. Väitöskirja käsitteli suomalaisten lihavuuden yleisyyttä ja siihen liittyviä tekijöitä. Hänellä on kansanterveystieteen dosentuuri Helsingin yliopistossa ja on tehnyt pitkän ja ansiokkaan työuran valtionhallinnossa ja järjestöissä.

”Marjaana Lahti-Koski aloittaa pääsihteerinä vaiheessa, jossa Sydänliitolla on vaikuttavana kansanterveys- ja potilasjärjestönä paljon annettavaa suomalaisten terveyden hyväksi. Nyt kun sote-uudistus etenee toteutusvaiheeseen, sote-järjestöjen monipuolista osaamista ja asiantuntijuutta tulee hyödyntää tulevien hyvinvointialueiden ja kuntien palveluiden kehittämisessä. Tässä vaikuttamistyössä tarvitaan Marjaana Lahti-Kosken monipuolista järjestökokemusta,” sanoo Sydänliiton hallituksen puheenjohtaja Paula Risikko.

”Nyt on varmistettava, että EU:n komission parhaimpien menetelmien joukkoon hyväksytty Sydänliiton kehittämä Neuvokas perhe -menetelmä otetaan laajasti käyttöön lapsiperheiden palveluihin niin terveydenhuollossa kuin varhaiskasvatuksessakin. Sote-uudistus on myös näytön paikka pistää sydänsairastuneiden hoitopolut kuntoon niin, että Tulppa-kuntoutusta on saatavilla kaikkialla Suomessa ja että sairastunut sekä hänen läheisensä saavat vertaistukea. Tässäkin työssä Marjaana Lahti-Kosken osaaminen on vertaansa vaille,” Risikko jatkaa.

”Tunnen itseni etuoikeutetuksi saadessani johdettavakseni vahvan järjestön, jossa tehdään merkityksellistä työtä sydänterveyden – ja laajasti suomalaisten terveyden ja hyvinvoinnin hyväksi. Takana on menestystarina suomalaisten ennenaikaisten sydänkuolemien vähentämisestä. Sydänsairaudet eivät kuitenkaan ole hävinneet minnekään, vaan ovat edelleen suomalaisten yleisin kuolinsyy. Tiedämme, että suuri osa sepelvaltimotaudista olisi ehkäistävissä mm. hyvällä ravitsemuksella, liikunnalla ja tupakattomuudella. Valitettavasti elinympäristömme ei tue riittävästi terveitä elintapoja.

Koronapandemia ei ole tätä tilannetta helpottanut ja sen pitkäaikaisvaikutuksia voidaan vain arvailla. Aika on ollut haastavaa myös lukuisille upeille vapaaehtoisillemme sydäntyössä, kun yhdistystoimintaa ei ole voinut toteuttaa kuin rajoitetusti. Tuntuu, että sydäntyötä tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan,” sanoo Marjaana Lahti-Koski.

 

Sydänliitto on Euroopan ensimmäinen ja maailman toiseksi vanhin sydänjärjestö. Tavoitteemme on, että yksikään sydänsairas ei jäisi sairautensa kanssa yksin ja yhä harvempi sairastuisi.

Sydänliitto strategiansa mukaisesti näkyy, kuuluu ja vaikuttaa. Toimintamme painopisteet ovat sydänterveyden edistäminen, sairastuneiden tukeminen sekä ihmisten voimavarojen vahvistaminen. Vaikutamme siihen, että elinympäristömme tukisi sydänterveyttä ja sairastuneet saisivat parempaa hoitoa.

Toimimme paikallisesti, alueellisesti ja koko maanlaajuisesti. Tarjoamme tietoa, kuntoutusta ja vertaistukea sairastuneille sekä heidän läheisilleen ja teemme monipuolista terveyden edistämisen toimintaa kaikenikäisille lapsiperheistä seniori-ikäisiin. Esimerkkejä toiminnastamme ovat Neuvokas perhe, Sydänmerkki, Tulppa-kuntoutus sekä Sydän-media. Sydänyhteisöön kuuluu noin 65 000 henkilöjäsentä, 16 sydänpiiriä, 210 sydänyhdistystä sekä kolme valtakunnallisesti toimivaa jäsenyhdistystä.

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi