Hyppää sisältöön
Etusivu / Lehdistötiedote / Professori Tiina Laatikainen Vuoden sydänterveyden edistäjäksi

Professori Tiina Laatikainen Vuoden sydänterveyden edistäjäksi

​Sydänliitto palkitsee vuosittain sydänterveyden edistäjä -tunnustuspalkinnolla tahon tai henkilön, joka on tehnyt hyvää työtä terveyden edistämisessä. Tänä vuonna palkinto myönnettiin professori Tiina Laatikaiselle pitkäjänteisestä ja monipuolisesta työstä suomalaisten terveyden hyväksi.

Sydänliitto palkitsee vuosittain sydänterveyden edistäjä -tunnustuspalkinnolla tahon tai henkilön, joka on tehnyt hyvää työtä terveyden edistämisessä.

Tänä vuonna palkinto myönnettiin professori Tiina Laatikaiselle pitkäjänteisestä ja monipuolisesta työstä suomalaisten terveyden hyväksi.

Professori Tiina Laatikainen on peruskoulutukseltaan lääketieteen tohtori, joka vuodesta 2012 lähtien on toiminut Itä-Suomen yliopiston terveyden edistämisen professorina. Hän on toiminut pitkään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa (THL, aiemmin myös Kansanterveyslaitoksessa) sekä tutkijana että johtotehtävissä ja toimii edelleen THL:n tutkimusprofessorina.

Tiina Laatikaisen vankka asiantuntijuus liittyy kansansairauksiin ja niiden riskitekijöihin, elintapainterventioihin ja sairauksien ehkäisyyn sekä hoidon laatuun perusterveydenhuollossa. Tutkijana häntä innoittaa erityisesti se, että tutkimustulokset ovat hyödynnettävissä käytännön sovelluksiksi ja että niiden avulla voidaan konkreettisesti kehittää toimintaa. ”Olen ilahtunut siitä, että tietojen saatavuus perusterveydenhuollosta on viime vuosina parantunut ja sitä saadaan tutkimus- ja kehittämistyön kautta tiedolla johtamisen tueksi”, Tiina Laatikainen sanoo.

Viime aikoina hän on ollut erityisen kiinnostunut terveydenhuollon potilastietoaineistojen hyödyntämisestä terveydenhuollon toiminnan prosessien ja hoidon laadun arvioinnissa, ja tehnyt tutkimusta pääasiassa Itä-Suomen yliopiston tutkijoiden sekä Pohjois-Karjalan Siun soten kliinisten ammattilaisten kanssa.

Tiina Laatikainen on monipuolinen ja aikaansaava osaaja, joka päätehtäviensä ohella toimii mm. Lääkärilehden lääkäritoimituksen puheenjohtajana ja Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen hallituksen puheenjohtajana.

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi