Hyppää sisältöön
Etusivu / Lehdistötiedote / Tunnista eteisvärinä Pulssibiili -kiertueella Uudellamaalla

Tunnista eteisvärinä Pulssibiili -kiertueella Uudellamaalla

Eteisvärinä on yleisin sydämen rytmihäiriö, jota sairastaa moni ihminen tietämättään. Riski eteisvärinään kasvaa iän myötä, joka kymmenes 80 -vuotias sairastaa sitä. Hoitamattomana eteisvärinä johtaa aivoinfarktiin tai sydämen vajaatoimintaan. Tehokas tapa löytää eteisvärinä on tunnustella säännöllisesti omaa pulssiaan. Pulssibiilikiertue tarjoaa mahdollisuuden opetella pulssin tunnustelua.

Eteisvärinä on yleisin sydämen rytmihäiriö. Sitä sairastaa moni ihminen tietämättään ja usein se todetaan yllätyslöydöksenä. Riski eteisvärinään kasvaa iän myötä, joka kymmenes 80 -vuotias sairastaa sitä. Hoitamattomana eteisvärinä johtaa aivoinfarktiin tai sydämen vajaatoimintaan. Tehokas tapa löytää eteisvärinä on tunnustella säännöllisesti omaa pulssiaan.

Elo-syyskuussa (21.8.-23.9.2021) Pulssibiili- eteisvärinäkiertue pysähtyy 24 paikkakunnalla Uudenmaan alueella. Autolla on mahdollista oppia pulssin tunnustelua elektronisen pulssin käden avulla ja kysyä sairaanhoitajilta rytmihäiriöistä sekä tutustua paikalliseen sydänyhdistykseen. Lisäksi autossa on mahdollisuus ottaa pika-EKG epäiltäessä rytmihäiriötä. Tapahtumassa noudatetaan turvavälejä ja hygieniavarotoimia.

Kiertueen toteuttaa Etelä-Suomen Sydänpiiri paikallisten sydänyhdistysten kanssa, yhteistyössä Bristol-Myers Squibb-Pfizer ja Heart2save.

Etelä-Suomen Sydänpiiri on Suomen Sydänliiton jäsenorganisaatio, johon kuuluu 20 paikallista vapaaehtoisvoimin toimivaa Sydänyhdistystä. https://sydan.fi/etelasuomi/yhteystiedot/

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi