Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydänsairaudet / Onko sinulla todettu eteisvärinä?

Onko sinulla todettu eteisvärinä?

Sydänliiton kysely eteisvärinästä ja sen hoidosta pyrkii parantamaan potilaiden hoitoa ja seurantaa. Vastaa kyselyyn artikkelin kautta.

Anna-Mari Hekkala
Julkaistu 15.2.2019
Päivitetty 17.6.2019

Kysely eteisvärinästä toteutetaan anonyyminä, eli vastauksista ei voi tunnistaa yksittäisiä vastaajia. Vastaajien kesken arvotaan kylpylälahjakortti Holiday Club -kylpylään (arvo noin 140 €). Kiitos avustasi!

Eteisvärinä, eli ”flimmeri” on tavallinen rytmihäiriö. Vuonna 2010 sitä poti arviolta 33,5 miljoonaa ihmistä maailmassa, ja ennusteen mukaan vuonna 2050 jo yli 60 miljoonalla ihmisellä on eteisvärinä. Vaikka rytmihäiriön nimi onkin kaikilla sama, taustasyyt ja oireet voivat olla hyvinkin erilaisia.

Eteisvärinän ikävintä seuraamusta, aivoinfarktia, ehkäistään hyvällä lääkityksellä. Viime vuosina lääkkeitä on tullut lisää, ja hoito voidaan nykyisin valita entistä yksilöllisemmin. Myös rytmihäiriötä aiheuttavat tekijät voivat olla yksilöllisiä. Tutkimuksissa on havaittu, että esimerkiksi laihduttaminen voi ylipainoisella potilaalla vähentää rytmihäiriökohtausten määrää merkittävästi. Elintapahoito on tärkeä osa myös eteisvärinäpotilaan hoitoa, mutta saattaa usein unohtua lääkäreiden keskittyessä lääkehoitoon tai rytmihäiriön toimenpidehoitoon.

Vastaa kyselyyn

Sydänliitto toteuttaa kyselyn, jonka tarkoituksena on selvittää miten eteisvärinäpotilaat kokevat sairautensa, ovatko he saaneet sairaudestaan riittävästi tietoa ja tukea, ja miten seuranta ja lääkitys toteutuvat eri puolilla Suomea.

Vastaamalla kysymyksiin autat selvityksen tekemisessä. Kysymyksiin vastataan valitsemalla sopivin vaihtoehto esimerkeistä. Kysely eteisvärinästä ei vie kauaa, vastaaminen kestää alle 10 minuuttia.

 

Siirry kyselyyn tästä

 

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi