Hyppää sisältöön
Etusivu / Elämää sairauden kanssa / Yhdessä tekeminen innosti ruokarytmin rukkaamiseen

Yhdessä tekeminen innosti ruokarytmin rukkaamiseen

Sydänliiton järjestämälle ruokakurssille osallistuneen Mikko Suo-Anttilan mielestä aterian valmistaminen yhdessä oli innostavaa.

Tuija Pusa, Asiantuntija, ravitsemus ja elintapamuutoksen tuki
Julkaistu 16.10.2019
Mikko Suo-Anttilan arkeen jäi kurssilta haasteeksi rytmittää päivän ravinto sopiviin annoksiin. Kuva: Sydänliitto/Tiina Suikki

Ruokakurssi jäi Mikko Suo-Anttilan mieleen.

– Kesä takana ja kohta vaihdetaan ruohonleikkuri lumikolaan, sellaista se elämä on, yhtä vastamäkeen työntämistä, vastaa ruokakurssille osallistunut Mikko “Mitä nyt kuuluu?” -kysymykseen, mutta lisää sentään, että Sydänliiton järjestämästä ruokakurssista jäi lämmittämään mukavat muistot.

– Odotukset olivat vähän sekavat, pitkiä luentoja jouleja ja kalorioita? Saanko minkälaisia eväitä kottiin raaka-aineista valmistuksesta ja annoksien ravintoarvoista?

Mikko ei varmastikaan ollut ainut, joka tuli vähän pelonsekaisin tuntein ensimmäiselle Ruoka-SOPE-kurssille.

– Luennot alkoivat kuten aina ja kurssilaiset istuivat kuten suomalainen ikiroudan kansa istuu, mutta vähitellen alkoi väki rentoutua ja tauoilla tutustua toisiinsa. Alkoihan huumorinkukka lopulta puskea routaa rikki. Lopussa oli välillä hulvattoman hauskaa, olimme irti arjesta.

Aterian valmistus yhdessä

Mikko kertoo kokeneensa hyödylliseksi, että annosten ja raaka-aineiden ravintoarvot havainnollistettiin näyttein ja kuvin.

– Esimerkiksi kuvakooste päivän aterioista ja niiden ajoitus päivään oli mielenkiintoinen ja antoi vaihtoehtoja. Arkeen jäi ruokakuvien ja mallien kautta haasteita rakentaa päivän ravinto ja jakaa se selvään rytmiin ja annoksiin.

Innostavaa Mikosta oli myös aterian valmistus yhdessä, jolloin jokaisella oli oma tehtävänsä.

– Kun aloimme valmistaa yhdessä ateriaa, epäilin että tuleeko ja minkälainen kaaos. Olin väärässä, kaikki toimivat kuin kotonaan eli sitä jokapäiväistä työtä tehden. Ajattelin katsellessa, että olisi hauska nähdä tämä joukko vielä ruokaostoksilla yhdessä, minkälaisia valintoja he tekisivät?

Lopuksi 12 ruokalajin ateria syötiin iloisin mielin.

Mikko kokee päässeensä hyvin ohjatun ja valmistellun kurssin viemänä ruuan ihmeelliseen maailmaan.

– Tukevasti asiaa, hyvää ruokaa ja uusia tuttavuuksia sopii varmasti kaikille.

 

Mikko Suo-Anttila osallistui toukokuussa 2019 Etelä-Suomen sydänpiirin järjestämälle Sydänmerkilliselle ruokakurssille.

 

Lue myös Ravitsemus koskettaa jokaista ja Joonas Berghäll löysi leppoisan elämän pohjoisesta

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi