Hyppää sisältöön

Lotta tähtää korkealle elinsiirtourheilijoiden EM-kotikisoissa

Lotta Pukkilalle elinsiirtourheilijoiden EM-kisat ovat jo kolmannet laatuaan. Kisat järjestetään heinäkuussa Vantaalla.

Essi Kähkönen, Olli Häkämies
Julkaistu 26.5.2016
Päivitetty 12.9.2018
Olen pettynyt jos mitalia ei tule, Lotta Pukkila sanoo.

Lotta aikoo osallistua lajeista ainakin neljän kilometrin maastojuoksuun, kuulantyöntöön ja 100 metrin juoksuun.

– Mieleni tekisi ilmoittautua myös neljällesadalle ja kasisataselle. Tärkeintä on osallistua, mutta tiedän, ettei se minulle riitä. Kun palkintokaapissa on jo mitaleita Vilnan-kisoista ja olen kolme vuotta treenannut kovaa, niin petyn, jos en yllä palkintopallille, hän nauraa.

Liikuntakipinän Lotta löysi oikeastaan vasta sen jälkeen, kun hän huomasi painonsa kohoavan sydämensiirron jälkeen.

– Se oli minulle tosi rankkaa, sillä olin koko ikäni voinut syödä mitä huvittaa. Niinpä tsemppasin itseni salille ja ihmettelin, että miten näitä laitteita oikein käytetään.

Kun Lotan kunto alkoi kohota, se innosti. Hän kertoo jaksavansa kahdeksan tunnin työpäivän jälkeen pyöräillä kotiin, käydä salilla ja jopa nähdä vielä kavereita.

– Vantaan EM-kisoihin treenaan arjen ehdoilla. Harjoitukseni koostuvat työmatkapyöräilystä, voimaharjoittelusta, peruskestävyyslenkeistä ja vauhtikestävyysharjoituksista. Kerran viikossa teen jotakin kivaa, kuten hemmottelen itseäni spinningillä. Yksi päivä viikossa on lepopäivä.

– Voin olla tyytyväinen itseeni, sekä fyysisesti että psyykkisesti. Ajatusmaailmani on muuttunut valtavasti, enkä olisi voinut aikoinaan kuvitellakaan, että voisin elää näinkin. Tuntuu hienolta väsyä oikeasti, saada lihakset kipeiksi ja tuntea lämmitellessä syke sormenpäissä. Kaikki on siis mahdollista, jos vain haluaa.

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset