Hyppää sisältöön
Etusivu / Terveys & Hyvinvointi / Poikkea rutiineista – voit löytää jotain uutta ja ihmeellistä

Poikkea rutiineista – voit löytää jotain uutta ja ihmeellistä

Samanlaisesti toistettavat asiat tuovat turvallisuuden tunnetta. Terveyteen liittyen sanotaan myös, että elintapojen muutos onnistuu luomalla hyvistä elintavoista rutiineja. Kävelet vaikka portaat joka kerta hissin sijaan. Rutiinit ovat siis hyvä asia. Joskus voi kuitenkin tehdä asioita toisin ja löytää uusia mielenkiintoisia asioita.

Eeva Hietalahti, Johtaja, Tuotteet, palvelut ja viestintä
Julkaistu 21.8.2023

1 Pyöräiletkö kerhoon, kauppaan tai töihin aina samaa reittiä? Entä jos tällä kertaa polkisit 5 minuuttia pidemmän reitin? Sama pätee kävelyreittiin. Kun uteliaasti katsomme, huomaamme että ympärillämme on paljon kauneutta.

2 Jääkö aamupala useimmiten väliin kiireiden takia? Tai syötkö aina samanlaisen voileivän? Kokeile tehdä illalla valmiiksi vanhaan tyhjään hillopurkkiin tuorepuuro tai jogurtti-­marja-­pähkinäherkku. Pienellä illan vaivalla saat mukaan otettavan aamiaisen helpottamaan aamun kiireitä.

3 Pidä ”Anna toisen päättää” -päivä. Sovi puolison tai ystävän kanssa päivä, jolloin tehdään asioita mitä toinen haluaa. Älä yritä vaikuttaa ollenkaan ehdotuksiin vaan lähde rohkeasti ja valittamatta mukaan. Voit kokea aivan uusia asioita – ensi kerralla on sinun vuorosi ideoida oman makusi mukaista yhteistä tekemistä.

Mistä ideoita uusien asioiden kokeiluun?

Mielikuvitus on tässä rajana, anna ajatusten lentää. Voit toki hakea vinkkejä verkosta.

  • Herkullisia aamiaisvinkkejä löytyy osoitteesta sydanmerkki.fi
  • Eri kaupunkien sivuilta löytyy vinkkejä kivoihin kävelyreitteihin, googlaa kaupungin nimellä ja sanalla kaupunkikävely.
  • Eri liikuntajärjestöt ja sydän­yhdistykset järjestävät lajikokeiluja kaiken­ikäisille, niistäkin löytyy tietoa hyvin verkosta.

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi