Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydän2020 / Sydän2020 – Sydämen vajaatoiminta ja vajaatoiminnan uudet hoitomuodot

Sydän2020 – Sydämen vajaatoiminta ja vajaatoiminnan uudet hoitomuodot

Sydän2020 virtuaalimessuilla 25.9.-4.10.2020 on tarjolla monipuolinen kattaus sydänterveyteen liittyviä luentoja. Sydämen vajaatoiminta ja vajaatoiminnan uudet hoitomuodot - luentoon ja luennoitsijaan.

Julkaistu 26.8.2020
Päivitetty 22.10.2020

Sydämen vajaatoiminta on eri syistä johtuva sairaustila, jossa sydän ei pysty normaalisti hoitamaan tehtäväänsä eli veren pumppaamista elimistöön. Vajaatoiminta ei siis ole itsenäinen sairaus, vaan oireyhtymä, joka voi johtua useasta eri sydänsairaudesta”( https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00084). Kardiologi Petri Haataja Tampereen sydänsairaalasta kertoo sydämen vajaatoiminnasta, sekä vajaatoiminnan ajantasaisesta lääke- ja laitehoidosta.

Cardiac contractility modulation, CCM, on uusi, sydämen vajaatoiminnan hoitomuoto, jossa sydämen tahdistinta muistuttavalla implantoitavalla pulssigeneraattorilla voidaan kliinisten tutkimusten mukaan parantaa sydämen supistuvuutta, ja näin parantaa elämän laatua ja rasituskestävyyttä, sekä ehkäistä vajaatoiminnan pahenemisesta aiheutuvia sairaalahoitojaksoja. Hoito sopii kroonista sydämen vajaatoimintaa sairastaville potilaille, joiden QRS-heilahdus on leveydeltään normaali ja jotka kärsivät vajaatoiminnan oireista optimaalisesta lääkehoidosta riippumatta.

 

Luentoyhteistyössä Impulse Dynamics

 

 

 

 

Katso luento

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi