Hyppää sisältöön
Etusivu / Terveys & Hyvinvointi / Sydänviikon luontoretki veti väkeä Isojärven kansallispuistoon

Sydänviikon luontoretki veti väkeä Isojärven kansallispuistoon

Sydänviikon luontoretki kokosi väkeä sunnuntaina 5.5. Längelmäen ja Kuhmoisten rajamailla sijaitsevaan Isojärven kansallispuistoon aurinkoisellä säällä.

Esko Hilska
Julkaistu 8.5.2019
Päivitetty 17.6.2019
Isojärven kansallispuiston luontoretkellä levähdettiin ja nautittiin nuotioeväistä laavulla. Kuva: Seija Pitkänen.

Sydänviikon luontoretki loi 50-vuotta täyttävälle Oriveden seudun sydänyhdistykselle tilaisuuden tarjota juhlavuoden kunniaksi bussikyydin kansallispuistoon. Retki houkutteli paikalle täyden 52 hengen bussilastin ja kymmenkunta henkeä omin kyydein tullutta.

Kaikille avoimelle retkelle osa tuli mukaan ensimmäistä kertaa tutustumaan sydänyhdistyksen monipuoliseen toimintaan. – Tarjontaa kiiteltiin ja toivottiin luontoretkien jatkamista vaikkapa Seitsemisen kansallispuistoon Kuruun, kertoo Oriveden seudun sydänyhdistyksen liikuntavastaava Seija Pitkänen.

Luontoasiantuntijana toiminut opettaja Sauli Hartikainen kertoi Isojärven kansallispuiston historiasta ja monimuotoisen puiston luonnosta, kasvistosta ja eläimistä. Vaellukselle Isojärven kansallispuistoon lähdettiin aikoinaan metsurien tukikohtana toimineelta Heretyn kämpältä.

Kansallispuistokierros tehtiin kolmessa ryhmässä. Luontopolkuryhmän vaellus oli kolmen ja puolen kilometrin pituinen. Hyvät infotaulut polun varrella kertoivat puistosta ja sen luonnosta. Kuorejärven laavulle johti vaihtelevaa mäki- ja järvimaastoa kiertelevä kuuden kilometrin polku. Lortikan laavulle kertyi matkaa kahdeksan kilometriä kallioisessa ja mäkisessä maastossa.

Laavuilla levättiin, juteltiin ja tutustuttiin, käristettiin makkaraa ja syötiin eväitä, kiiteltiin onnistuneesta retkestä ja toivottiin jatkoa luontoretkille.

Koko perheen luontoretki oli yksi vuoden 2019 Sydänviikko-tapahtumista. Lisää Sydänviikon tapahtumia Sydänliiton tapahtumakalenterissa.

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi