Hyppää sisältöön
Etusivu / Terveys & Hyvinvointi / Liikuntavinkit / Tasapainoa ja rauhaa arjen kaaokseen

Tasapainoa ja rauhaa arjen kaaokseen

Noora Lintukangas tarjoaa mielen ja kehon harjoituksia arjen keskelle, joogan tehoon luottaen.

Tiina Eloranta
Julkaistu 11.8.2017
Päivitetty 28.5.2018
Joogaopettaja Noora Lintukangas.

Noora Lintukangas on löytänyt henkisen selkärankansa joogasta. Hän harjoittelee kundaliinijoogaa joka päivä. Joogasta hän löytää voimaa henkisen ja fyysisen kivun selättämiseen.

Joogan opeilla on ollut valtava vaikutus omaan arkeeni, jaksamiseeni ja elämänilooni, Lintukangas kertoo Viihdy omassa arjessasi -kirjan esipuheessa.

Lintukangas tuntee aiheen, sillä hän on koulutettu joogaopettaja, joka pitää Arkielämän joogaa -blogia.

Kundaliinijoogaa on harjoitettu tuhansia vuosia. Lintukangas on vakuuttunut, että alitajunnan puhdistamiseen toimii kundaliinijoogan tavoin myös jokin toinen joogamuoto, mindfulness, terapia, kestävyysurheilu tai vaikkapa päiväkirjan kirjoittaminen. Tärkeintä on, että harjoitukseen sitoutuu.

Lintukangas esittelee kirjassaan 30 tavalliseen arkeen liittyvää joogaharjoitusta, joita on helppo testata arjen kiireiden keskellä ja joista voi muovata jokapäiväisen tavan.

Lintukangas huomauttaa, että kirjoista voi oppia teorioita, mutta totuttujen kaavojen muuttaminen omassa elämässä vaatii sitoutumista ja harjoittelua. Heti ei kannata luovuttaa kun tylsistyttää, sillä muutos ei tapahdu hetkessä.

Viihdy omassa arjessasi koostuu kahdesta osasta, jonka ensimmäisen osan tekstit avaavat joogan viisautta tavallisen arjen tasolla. Osio sisältää 30 miniharjoitusta, joita voi tehdä milloin vain. Jos intoa riittää, kirjan toisessa osassa Lintukangas esittelee syvällisemmin kundaliinijoogaa ja siihen liittyviä harjoituksia.

”Onnellisuus on tässä, hengityksessä.”

 

Noora Lehtikangas: Viihdy omassa arjessasi – mielen ja kehon harjoituksia kaaoksen keskelle. Otava 2017

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi