Hyppää sisältöön
Etusivu / Ruoka & Ravitsemus / Totta vai tarua ruususuolasta

Totta vai tarua ruususuolasta

Mediassa törmää usein ristiriitaisiin väittämiin ruoasta ja ravitsemuksesta. Ruususuolan terveellisyys on herättänyt keskustelua viime aikoina. Mitä siitä oikeastaan tiedetään?

Tuija Pusa, Asiantuntija, ravitsemus ja elintapamuutoksen tuki
Julkaistu 3.9.2018
Päivitetty 5.2.2020
Kuva: Nalaphotos

VÄITE: Ruususuola ei nosta verenpainetta.

TARUA. Ruususuola, Himalajan suola ja merisuola ja muut vastaavat suolavalmisteet sisältävät käytännössä saman verran natriumia kuin tavallinen ruokasuola.

Liika natriumin saanti kohottaa useimmilla verenpainetta ja altistaa esimerkiksi sydän- ja verisuonitaudeille ja aivoverenkierohäiriöille.

Erilaisten suolavalmisteiden markkinoinnissa väitetään, että juuri näiden suolavalmisteiden mineraalipitoisuus olisi luonnollinen, eikä niiden natrium olisi haitallista. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa, vaan niiden sisältämä natrium on samaa alkuainetta kuin muissakin suoloissa, joten se nostaa yhtä helposti verenpainetta kuin puhdistettu ruokasuola. Lisäksi tuotteiden mineraalipitoisuudet ovat todellisuudessa niin pieniä, että niillä ei ole merkitystä terveydelle. Näitä mineraaleja saadaan moninkertaisesti ihan tavallisista elintarvikkeista.

Lue myös: Suolaa vain kohtuudella

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi