Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydänsairaudet / Rytmihäiriöt / Häiritsevä lisälyöntisyys

Olen 26v nainen ja minulla on nyt toista kertaa reilun kuukauden sisällä päällä runsas lisälyöntisyys vaihe. Ensimmäisellä kerralla se kesti noin 5 päivää, ja nyt jo kuudetta päivää menossa.
Aiemmin muljahteluja/lisälyöntejä on tuntunut silloin tällöin ihan maksimissaan pari päivässä (ei läheskään joka päivä).
Minulta otettiin lääkärissä ekg ja verikokeet, mutta ne oli täysin normaalit. Muljahtelut hyvälaatuisia ja vaarattomia (vaikkakaan niitä ei saatu filmille). Propralia sain oireisiin mutta ei ole auttanut oikeastaan ollenkaan.
Olen aivan ihmeissäni ja jopa hiukan peloissani näistä tuntemuksista, en voi ymmärtää mistä voivat johtua?
Stressiä kaupataan syyksi mutta en itse ole varma onko siitä kyllä.
Nyt tosiaan 6 päivää muljahtelee ja iltaisin pahenee, mitä tässä tekisi?

18/07/2016

Sof

Vastaus

Mikko Syvänne
Julkaistu 20.7.2016
Päivitetty 4.6.2018

Terveen sydämen lisälyöntisyys on vaaraton joskin joskus varsin kiusallinen ilmiö. Mistä tietää, että sydän on terve? Jos vointi on lisälyöntisyyttä lukuun ottamatta hyvä, suorituskyky normaali, lääkärin kliininen tutkimus ja EKG normaalit, sydänsairauden todennäköisyys on jo hyvin pieni. Jos asia jää silti vaivaamaan, voi varmistella lisää sydämen ultraäänitutkimuksella.

Merkitystä voi olla myös lisälyöntien määrällä ja esiintymistavalla. Niitä ei luotettavasti pysty päättelemään oireista. EKG:n pitkäaikaisrekisteröinti on paras tapa selvittää tämä asia.

20/07/2016

Mikko Syvänne

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi