Hyppää sisältöön

Menen oikean jalan jalkateräleikkaukseen (vaivasenluu) 28.1. Lääkitykseni on Marevan 50 mg. Vuonna 2014 minulla todettiin hyytymistekijä V:n R506Q (FV-D) pistemutaatio periytyvä ominaisuus, joka altistaa verisuonitukoksille. Oikeassa jalassa on ollut vuonna 2014 laskimotukos.
Sain ohjeen INR-kokeeseen ja EKG-kuvaukseen 22.1. Leikkauspäivän aamuna ei Marevania. Minua mietityttää mahdolliset jälkiseuraamukset, lähinnä veritulpan vaara, kun kuntoilu toipumisajalla on nolla? Otanko turhan riskin, kun jalka ei kipuile. Joskus jalkapöydän kaari altapäin särkee, ei itse luu sopivissa kengissä. Varpaat ovat todella vinossa!

Epäilevä epätietoinen

Vastaus

Mikko Syvänne
Julkaistu 1.1.2015
Päivitetty 4.6.2018

En pitäisi hyytymishäiriötä painavana esteenä jalkateräleikkaukselle, jos sitä muuten pidetään aiheellisena. Jos Marevan-hoitoon ei tule pitkää katkosta, ei tarvittane erityistoimenpiteitä tämän suhteen. Jos kuitenkin taukoa tulee sen verran, että INR-arvo laskee alle hoitoalueen, on syytä harkita tilapäistä pistoshoitoa lyhytketjuisella hepariinilla, kunnes INR taas on kohdallaan.

Mikko Syvänne

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset