Hyppää sisältöön

Hei liikunnasta on kysymys. Sairaudet, sepelvaltimotauti, keuhkoahtaumaa, verepaine, selkärankareumaa joka on ollut pitkään oireeton. Paha myyräkuume 2011 ja pitkään hoidossa Meikun tehovalvonnassa nukutettuna, jonossa laskeumaleikkaukseen. Pallolaajennus tehty 2012.
Lääkkeet Losatrix, Ismox, primaspan, atorvastatin. Tarv nitro ja ventoline.
Käyn Espoon senioriliikunnassa kahdesti viikossa kuntosalilla ja salijumpassa. Nyt ihastuin vesijuoksuun. Onkohan liikaa, jos vielä yhdistän senkin lisäksi viikko-ohjelmaani? Vedessä oli mukava liikkua. Hissikammoisena ”joudun paljon kävelemään portaita ja se kyllä on aika raskasta kuten ylämäetkin.
Tulipa pitkä rimssu ja tekstin mukaan vaikutan sairaammalta mitä tunnen olenhan jo tullut sinuiksi oireisiinkin.

20/06/2018

Anneli

Vastaus

Anna-Mari Hekkala
Julkaistu 22.9.2018

Suosittelen vesijuoksua muiden liikuntaharrastusten oheen ilman muuta! Sydänsairas voi harrastaa liikuntaa vaikka päivittäin. Pääasia, että se tuntuu miellyttävältä. Liikunta hoitaa kohonnutta verenpainetta, luo ”luonnon omia ohitussuonia” sepelvaltimotautipotilaalla, sekä ylläpitää suorituskykyä, lihasvoimaa ja tasapainoa ikääntyessä, muutamia liikunnan hyviä vaikutuksia tässä mainitakseni. Väheksyä ei myöskään voi liikunnan muistiin ja mielen hyvinvointiin kohdistuvia vaikutuksia!

27/06/2018

Anna-Mari Hekkala

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset