Hyppää sisältöön
Etusivu / Elämää sairauden kanssa / Lääkehoito / Marevanhoito ja muita kremppoja

Vuosikausia oireettomana pysytellyt ruusifinni lehahti yhtäkkiä täyteen loistoonsa. Kasvojani pistelee ja kihelmöi. Ennen Marevan-hoitoa ruusufinniarmeijaa lepyteltiin Rosazol 1% emulsiovoiteella, mikä sisältää metronidazolia. Sitä levitettiin kasvoille ohut kerros kahdesti päivässä. Miten on, voinko edelleen käyttää ko. voidetta?
Olen nyt kaihileikkausjonossa. Kysyisin pitääkö Marevan tauottaa ennen operointia? Jos pitää niin kuinka moneksi päiväksi? Sälilyykö kuitenkin viikkoannostus muuttumattomana?
Vielä kysyisin kun juuri nyt flunssa tekee tuloaan, voinko juoda kuumeen, kipeän kurkun, vilun ym. oireisiin 2-3 mukillista päivässä lemon inkivääriteetä tai mustaa teetä? Kahvi ei nyt maistu. Lokakuussa olen hankkinut influenssarokotteen.

Petteri Punakuono

Vastaus

Mikko Syvänne
Julkaistu 27.1.2016
Päivitetty 4.6.2018

1) Marevan-hoito ei ole este Rosazol-voiteen käytölle.

2) Yleensä kaihileikkaus tehdään Marevan-hoidon aikana, kunhan hoito on tavoitealueella (INR 2,0–3,0). Asia kannattaa kuitenkin tarkistaa leikkaavasta yksiköstä.

3) Mainittujen teelaatujen tai muutenkaan teen juonnille ei ole esteitä. Kysymys on tosin sikäli hyvä, että vihreässä teessä on K-vitamiinia. Teejuomaan sitä tulee kuitenkin niin vähän, ettei sillä normaalimäärinä ole merkitystä.

27/01/2016

Mikko Syvänne

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi