Hyppää sisältöön

Olin Meilahden sairaalassa pallolaajennusleikkauksessa 15 syyskuuta. Sain lääkkeeksi Somac, Primaspan, Brilique, Atrosvasti, Cardace tapletit. Oikea käsivarsi sai mustelmia tai on musta melko isolta alueelta. Voiko ihonväri palata normaaliksi? Rinnassa tuntuu että sydän lyö laiskasti. Onko tämä normaali tunne pallolaajennusleikkauksen jälkeen? Voinko syödä myös meetvursti ohuen siivun leivän päällä? Onko mitään lääkettä jolla voidaan sydämen lyöntinopeutta lisätä?

27/09/2015

75-vuotias

Vastaus

Mikko Syvänne
Julkaistu 27.9.2015
Päivitetty 4.6.2018

Tehtiinkö pallolaajennus oikean rannevaltimon kautta? Siinä tapauksessa mustelma on verenvuotoa valtimopiston jäljiltä. Toinen vaihtoehto on, että kädessä oli laskimokanyyli, jota laitettaessa tai poistettaessa tuli vuotoa. Kummassakin tapauksessa mustelma (eli ihonalainen verenpurkauma) häviää aikanaan kuten mustelmat yleensäkin.

”Tuntuu että sydän lyö laiskasti” on liian moniselitteinen ilmaisu, jotta siihen voisi ottaa kantaa. Onko pulssi hidas? Miten hidas? Mitä oireita siitä aiheutuu? Sairaalassa varmasti pulssia tarkkailtiin, joten vakavasta asiasta ei liene kyse. Lääkelistassa ei ole beetasalpaajaa eikä muuta hidastavaa lääkitystä, ehkä siksi (mutta tämä on arvailua), että pulssi on luonnostaan melko hidas. Pallolaajennuksella ei ole tähän vaikutusta. Lääkitystä siihen ei ole, vaan hoitona on tahdistin, jos hidaslyöntisyys on haitaksi.

Meetvursti runsaasti suolaa ja huonoa rasvaa sisältävänä ei ole ihan ykkösvalintoja terveyden kannalta, mutta yksi siivu ei kaada muuten terveellistä ruokavaliota.

27/09/2015

Mikko Syvänne

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset