Hyppää sisältöön

Olen 16-vuotias tyttö, ja minulle laitettiin tahdistin 2014 kesän alussa. Minulla oli pitkä qt -aika, ja toisen tai kolmannen asteen av-katkos. Pulssi oli 34-45 välillä koko ajan, ja oireena oli väsymys kaikella tapaa. Vika ei siis ole synnynnäinen, eikä aiheuttajaa tiedetä.
Ongelmana on siis se, että pulssi ei nouse kunnolla liikkuessa, vaan väsyn todella äkkiä ja pulssi on aika ”hidas” ja tuntuu rinnan alla todella voimakkaana. Tänään oli kontrollikäynti ja pistettiin lähete rasitustestiin. Nyt vaivaa, että mitä tämmöiselle asialle voi tehdä? Tarviiko leikkausta jne.

25/08/2015

Epätietoinen

Vastaus

Mikko Syvänne
Julkaistu 26.8.2015
Päivitetty 4.6.2018

Otaksun, että eteis-kammiokatkos on hoidettu tavalliseen tapaan fysiologisella tahdistimella eli sellaisella, jossa on kaksi johdinta, toinen eteisessä ja toinen kammiossa. Eteisjohto toimii aistivana ja kammiojohto tahdistavana. Jos sinussolmuke toimii normaalisti, eteiset ohjaavat kammioiden tahdistusta ja pulssi on luonnonmukainen eli kiihtyy esimerkiksi rasituksessa tavalliseen tapaan. Tahdistinjärjestelmä siis ohittaa viallisen eteis-kammioyhteyden. Rasituskokeessa on varmaankin tarkoitus selvittää, toimiiko tätä systeemi kaikilta osin oletettuun tapaan. Ellei toimi, tahdistin ohjelmoidaan parhaaseen mahdolliseen toimintatapaan. Ohjelmointihan tapahtuu vaivattomasti ihon pinnalta. Uusia toimenpiteitä tarvitaan ainoastaan siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että johtimet tai niiden kontakti sydämeen ovat viallisia.

26/08/2015

Mikko Syvänne

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset