Hyppää sisältöön

Hei! Minulla ollut nyt 5 vuotta tahdistin ja haluaisin vastauksen erääseen askarruttavaan asiaan. Onko aivan normaalia, että tahdistintaskussa tuntuu joskus kipua, ns. paineen tunnetta? Ripustin juuri viikonloppuna verhoja ja kurottelin ylöspäin, myöhemmin samana päivänä vasen puoli kipeytyi ja tahdistintaskussa tuntui kipua. Kipu tuntui liikutellessa vasenta kättä ja nukkuminen oli hankalaa kun kääntyillessä sattui. Kipua jatkui muutaman päivän. Kiitos vastauksesta!

04/09/2017

Syyslintunen

Vastaus

Anna-Mari Hekkala
Julkaistu 7.9.2017
Päivitetty 4.6.2018

Sydämentahdistin asennetaan vasemmalle tai oikealle puolelle solisluun alapuolelle, ihon ja ihonalaisrasvan alle. Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa. Iho avataan noin 4–5 cm pitkällä viillolla, ja rasvakudokseen tehdään ”tasku” pehmeästi sormilla avaten. Varsinainen tahdistinjohto tai -johdot ujutetaan sydämen sisälle verisuonta pitkin. Tahdistin kiinnitetään ihonalaiskudokseen yhdellä tikillä.

Ihoon jää luonnollisesti arpi, ja arpikudosta muodostuu myös tahdistimen seutuun. Tällainen arpikudos voi aiheuttaa kiristyksen tunnetta, erityisesti kuvaillun kaltaisessa tilanteessa kun on tehty käsillä ylös kurottavaa työtä. Toinen mahdollinen syy oireeseen on varsinaisen olkanivelen ja sitä ympäröivien lihasten kipeytyminen. 

07/09/2017

Anna-Mari Hekkala

Lue seuraavaksi